איך בונים הרגל חדש?

מהי המוטיבציה שלכם? למה חשוב לקבוע יעדים? למה כל כך חשוב להישאר חיוביים ואיך אפשר להטמיע הרגל לאורך זמן?
הנה 5 טיפים להטמעת הרגלים בריאים :

בין אם מדובר בהרגל שמקדם את הבריאות הפיזית או הנפשית שלכם, בין אם מדובר בלהתחיל להתעורר מוקדם יותר, להתחיל לאכול יותר פירות וירקות, להתאמן, לוותר על ממתקים, להיגמל מהניידים או להקפיד על שינה מוקדמת, יש לנו כמה טיפים עבורכם, שיעזרו לכם להתחיל את השנה ברגל ימין. תחילת שנה היא זמן מעולה להגדיר מחדש את ההרגלים שלנו, להיפטר מאלו שכבר לא תורמים לנו, אבל בעיקר להתמקד במה שכן היינו רוצים להכניס לחיינו, אז איך תעשו את זה?

 

גלו מהי המוטיבציה שלכם

רוצים להתחיל לשתות יותר מים או להתעורר מוקדם יותר השנה? תשאלו את עצמכם למה אתם רוצים את ההרגל הזה בחייכם. מה מניע אתכם לעשות את זה. רוצים להתחיל לעשות יוגה? בשביל מה? מה זה ייתן לכם? שקט נפשי? גוף חזק? כדי להיות הורים טובים יותר? ככל שתהיו יותר מחוברים למוטיבציה הפנימית שלכם, כך יהיה לכם קל להתמיד עם אותו הרגל שהחלטתם עליו.

 

ספרו לעולם על ההרגל החדש

רוצים דרך להטמיע הרגל? ספרו עליו לכל החברים והמשפחה שלכם, העלו סטטוס או תמונה באחת הרשתות. זה יעזור לכם להרגיש מחויבים להרגל החדש ולהתמיד בו. ויש אנשים שרק מהבושה ירגישו צורך לצאת להתאמן, גם כשלא יהיה לכם חשק לעשות את זה, כי תזכרו שהבטחתם לעולם.

 



 

תבחרו במה שמתאים לכם ולא לאף אחד אחר בסביבה שלכם

אנשים רבים לא מצליחים להטמיע הרגלים כי אותם ההרגלים לא תואמים לרצונות האמיתיים שלהם. תשאלו את עצמכם: מה אני רוצה באמת? ואז: האם זה הרצון האמיתי שלי או שזה רצון ההורים או החברים או בני הזוג שלי? בחרו בהרגל שאתם רוצים והוא יקדם את עצמכם בלבד ורק כך הוא ישומר לאורך זמן.

 

תקבעו לכם יעדים להצלחה

יעדים להצלחה הם עוד דרך לתקוע יתד ולקבע הרגל חדש. כי אם סתם להירשם לחוג ריצה לא ממש יניע אתכם, אולי להירשם למירוץ ראשון של 10 קילומטרים דווקא כן. החליטו על יעדים מתאימים וריאלים שיתאימו לכם ואולי אפילו להחליט על אתגר של 21 ימים כדי שההרגל שלכם יהפוך להיות חלק מאורח חייכם.

 

תהיו חיוביים ותודו על מה שכבר יש לכם

לפעמים אנחנו כל כך מתאמצים להשתנות, אבל מה שהורס לנו זה רק אנחנו. כלומר, הדיבור הפנימי שלנו לעצמינו. נגיד והתחלתם להתאמן אחרי שנים שלא התאמנתם, וסיימתם כרגע אימון שהיה לכם מאוד מאוד קשה, והרגשתם שלא הצלחתם לבצע את כל התרגילים. במקום להתבאס על מה שלא הצלחתם עדיין, התמקדו במה שכן הצלחתם. זכרו לטובה את המאמץ שלכם, ואת זה שבעבר בכלל לא התאמנתם. חשוב שתקפידו להודות לעצמכם, בדיוק כמו שילד קטן אוהב לשמוע שהוא צייר ציור יפה והתאמץ לפסל משהו. הודו לכם ולגוף שלכם על מה שהצלחתם בכל יום מחדש.

 

 

מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.




כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
03-12-2023
תבלו עם אנשים כמה שאתם יכולים, אל תוותרו על אור...
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים
תזונה
02-11-2023
למה דיאטה היא לא הפתרון לאכילה הרגשית? איך המ...

תפריט נגישות