קשה לכם להירדם בלילה בימים אלו? זה יעזור לכם

בשינה אנחנו מתחזקים פיזית ונפשית, מערכת החיסון מתחזקת, הגוף מתחדש, השרירים נבנים והנפש נחה. במצבי דחק, סטרס גדול, מתח מתמשך וחרדה, ממש כמו בזמני מלחמה, הרבה יותר קשה לגוף שלנו להיכנס למצב של שינה, זה אומר שעלינו להיות במצב של רגיעה, או שקט פנימי. אז איך נוכל להביא אותנו למצב של רגיעה לפני השינה ואיך נוכל לחזק את השקט הנפשי שלנו בימים אלו?
לפני השינה – העדיפו תכנים מחזקים
בימים אלו, רבים מאיתנו נמצאים בחדשות או ברשתות החברתיות. כולנו רוצים להתעדכן ולהיות בעניינים, אבל כמו כל דבר שיכול להועיל, עלול מאוד להזיק במינונים גבוהים מדי, ובמיוחד כשמדובר בחדשות, סרטונים מלחיצים, הפחדות וסיפורים קשים. העצב, הפחד, המתח ותחושת החרדה מיד צפים ומפריעים לכם לישון. לכן, החליטו על שעה שבה אתם מתנתקים מהחדשות ומהרשתות ומהסיפורים שמעוררים בכם רגשות עזים, ובמקומם הכניסו לראש שלכם תכנים מחזקים ומעודדים. יש בימים אלו שפע של תכנים מעודדים ומשפרי תודעה מתחום הפסיכולוגיה החיובית, האימון המנטלי, ושיטות שונות להקלה על רמות החרדה ולהעלאת השקט הנפשי. הקשיבו לפודקאסט מחזק, לשיעור מרומם או למדיטציה מוקלטת שתעזור לכם להירדם בקלות ונסו להימנע מחשיפה להפחדות בסמוך לשינה במיוחד.
שגרת שינה
בדיוק כמו שעושים לתינוק שגרת שינה מרגיעה, כך גם אנחנו המבוגרים זקוקים למרחב שינה נעים ומרגיע, וכעת יותר מתמיד. שימו לב לכל הפרטים: לניקיון בחדר, לצבע המצעים, לריחות, לתחושות וצרו לכם חדר שינה שמרגיע אתכם. בנוסף, השתדלו להיכנס למיטה ללא מסכים וללא הסחות דעת.
כתיבה לפני השינה
כחלק משגרת שינה, נסו כתיבה אינטואיטיבית לפני השינה. רבים מאיתנו מרגישים מוצפים מאוד בימים אלו ולכן מתקשים להירדם. בגלל תכנים רבים שנחשפים אליהם, בגלל מחשבות ורגשות לא מעובדים. כתיבה אינטואיטיבית עוזרת לנו לפרוק את הרגשות, לעשות לנו סדר במחשבות ולהרגיע את הנפש. השתדלו לעשות זאת מדי יום בבוקר ובערב. איך עושים את זה? פשוט לוקחים דף גדול או שניים וממלאים אותו עד הסוף מבלי להניח את העט לרגע, פשוט לכתוב את כל שצף התודעה.

תזונה מטיבה – ממה להימנע לפני השינה?
ישנם מאכלים שיכולים לגרום לעוררות גבוהה ולפגום בשינה, כמו קפה למשל ושאר מאכלים שמכילים קפאין בדומה לשוקולד וחטיפים שונים ומומלץ להרחיקם משעת השינה ככל שניתן. בנוסף, השתדלו לא לאכול ארוחות כבדות מאוד שכילות בשר וקטניות לפני השינה, מאכלים מתובלים מאוד או שילובי מזון שיוצרים תסיסה כמו למשל פירות לאחר ארוחה חלבונית. באופן כללי, השתדלו להימנע מאכילה כ3-4 שעות לפני השינה לשינה טובה ואיכותית.
התאמנו בזמנים הנכונים
פעילות גופנית כל כך חשובה בימים אלו, כי היא עוזרת לגוף להשתחרר מרגשות תקועים ולהפריש הורמונים שמשפרים את מצב הרוח, אך הימנעו מפעילות גופנית בסמוך לשינה שעלולה להעיר את הגוף. בימים אלו מומלץ להתאמן בבוקר או אחר הצהרים, אך לא בערב, כשהגוף זקוק להירגע.
תרגלו נשימות
במצבי מתח וסטרס, אנחנו לא נושמים כל כך טוב. הנשימה שלנו חלקית ונעצרת. לפני השינה, כחלק משגרת השינה שלכם, נסו לתרגל נשימות מלאות. הנשימות ירגיעו את הגוף באופן מיידי ויעזרו לכם לישון טוב יותר.
מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.
