הדברים שיאריכו לכם את החיים

התרופות, המדע והטיפולים החדשניים, האריכו לכולנו את החיים, אבל השאלה היא באיזה איכות חיים אנחנו רוצים לחיות. שאלו את עצמכם: האם אתם רוצים לחיות חיים עם תרופות, עודף משקל ובעיות כרוניות שמטופלות בכדורים או האם אתם רוצים חיים קלילים, מלאי חיות, בריאות ושמחה? ככל הנראה שכולנו נבחר באופציה השנייה.
אז איך עושים את זה? איך שומרים על מתנת החיים שלנו ומתנהלים פה בצורה בריאה וחכמה?
- הימנעו מזיהום אוויר – מגורים בסביבה עירונית או חשיפה לזיהום אוויר פוגעים בריאות וגורמים להצטברות של רעלים בגוף. נסו להימנע ככל שניתן מחשיפה לאוויר מזוהם. אם יש באפשרותכם לגור באזור פחות עירוני, ויותר קרוב לפארק ולים זה כמובן אידיאלי. בנוסף, ישנן מקצועות בהם יש חשיפה גבוהה לזיהום, נסו לבחור את אלו שלא יפגעו בבריאות שלכם. אוויר נקי שווה לאיכות חיים גבוהה.
- שמרו על שמחת חיים – זה אולי נשמע כמו סיסמא, אבל דמיינו לעצמכם שני אנשים, האחד תמיד מחייך, לא משנה מה עובר עליו ביום, והשני תמיד חמוץ וכעוס. עם מי תרצו להתחבר? מי נראה טוב יותר? מי מהם נראה בריא יותר? למצב הנפשי שלנו יש קשר הדוק עם המצב הפיזי שלנו ואנשים כעוסים ולא מרוצים נמצאים בסיכון יותר גבוה למחלות מאשר לאנשים שמודים על מה שיש להם ושמחים בחלקם.

- הישמרו ממתח – סטרס הוא אחד מהגורמים העיקריים למחלות רבות שקיימות היום, ומי מאיתנו לא חווה סטרס על בסיס יומי? כשאנחנו חווים לחץ, המערכת הסימפטטית שלנו נכנסת לעבודה, הגוף נכנס למגננה, ומערכות הגוף מתחילות להיפגע כמו המערכת העצבים ומערכת ההומונלית של הגוף. אז מה עושים בחיים לחוצים כמו שלנו? עושים סדר עדיפויות. חושבים מה יותר נכון לכם: להיות לחוצים או להיות בריאים, ומתחילים לפתח מודעות למצב הנפש. כשאתם חווים לחץ, עצרו לנשום, עבדו קצת פחות והשקיעו יותר בעצמכם, השקיעו במדיטציות, יוגה, קריאת ספרים ועשו כל מה שעוזר לכם להירגע.
- היו בקשר טוב עם חברים ומשפחה – בני האדם הם יצורים חברתיים, אנחנו לא אמורים להתבודד עם עצמינו. ככל שנהיה יותר בחברה, נחלק אהבה ונהיה בנתינה, כך גם המצב רוח שלנו יהיה מרומם, וכשמצב הרוח שלנו מרומם, כמובן שזה משפיע גם על הגוף שלנו.
- למדו כל הזמן דברים חדשים – שפרו את יכולות המוח. מהרגע שסיימנו את בית הספר, האוניברסיטה או המכללה, ונכנסים למעגל העבודה, אנחנו מתחילים לעבוד על אוטומט ומפסיקים לאמץ את המוח שלנו. המוח שלנו הוא כמו כל שריר שצריך לעבוד עליו וברגע שאנחנו מפסיקים לאתגר אותו הוא מתחיל להתנוון אט אט ולכן חשוב מאוד לאמץ את המוח, ללמוד דברים חדשים, להירשם לחוג או לקורס חדש, ללמוד שפה או לאתגר את עצמכם עם מילוי תשבצים.
- אכלו הרבה פירות וירקות – פירות וירקות הם האוכל הכי טבעי לגוף האדם. יש בהם שפע של ויטמינים ומינרלים, הם מתעכלים בגוף שלנו בקלות, הם בריאים מאוד לשיניים, לעצמות, לשרירים, לעור הפנים וכמובן שהם מטיבים עם כל מערכות הגוף. נסו לאכול מדי יום מפירות וירקות העונה ולהשתדל לגוון עם ירקות ופירות מכל הצבעים.
- שינה איכותית – לשינה שלנו יש קשר ישיר לבריאות שלנו. עלינו לישון כ-8 שעות רציפות בלילה וגם לשעות ההירדמות והערות יש חשיבות גבוהה. מומלץ ללכת לישון סביב 22:00 ולהתעורר מוקדם, מאשר ללכת לישון ב-1-2 בלילה ומעלה ולהתעורר מאוחר. אנחנו אמורים ללכת לישון סביב החשיכה ולהתעורר עם הזריחה או לפחות קרוב לכך ככל שניתן. ככל שנחייה יותר קרוב לחוקי הטבע, כך נשמור על הבריאות שלנו לאורך זמן. חשוב לדעת ששיבוש שעות השינה שלנו, מאוד משבש את ההורמונים של הגוף, שמשפיעים על כל הגוף.
- עשו פעילות גופנית מתונה מדי יום – הרבה מתאמנים סבורים כי 3 פעמים בשבוע של פעילות גופנית בעצימות גבוהה היא האידיאלית, אך מחקרים מצאו כי אנחנו אמורים להיות בתנועה, בהזרמת הדם ובהזעה מדי יום גם אם זה לזמן קצר ומדי יום. כלומר – מומלץ להתאמן מדי יום אפילו ל-20 דקות של הליכה או פילאטיס, או כל פעילות מתונה אחרת שאתם אוהבים, על פני 3 פעמים בשבוע של אימונים ארוכים ואינטנסיביים. הגוף שלנו זקוק להיות בעבודה מדי יום כדי לנטרל רדיקלים חופשיים, כדי לשפר את פעילות הלב והריאות, כדי לשמור על רמות סוכר מאוזנות, כולסטרול תקין ויציבה נכונה ובריאה.
מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא ל-3 בנים, מרתוניסטית ועיתונאית.
