המאכלים האלו עשויים למנוע השנה את השפעת

זה לא הקור שגורם לנו לחלות כמו השהייה המרובה במקומות סגורים וחמים, המהווים חממה נפלאה לחיידקים, ולכן בחורף הרבה אנשים נוטים לחלות בשפעת, נזלת, דלקות גרון וכו’. כדי למנוע את ההידבקות במחלות החורף, עלינו לחזק את מערכת החיסון דרך תזונה נכונה, שינה איכותית ופעילות גופנית.
הוספת המאכלים הבאים, עשויים להקטין את הסיכון לחלות השנה במחלות החורף:
- כורכום
התבלין הצהוב כבר מזמן הפך ללהיט בקרב ספורטאים ושוחרי בריאות, המכנים אותו כ”אנטיביוטיקה מן הטבע”, בזכות הפעולות האנטי אוקסידטיות, אנטי סרטניות והאנטי דלקתיות שבכורכומין. הכורכומינואידים הם פיגמנטים בכורכום המכילים את הצבע הצהוב, והם מכילים חומרים המחזקים את מערכת החיסון כמו אשלגן, וויטמין סי. כדי לשפר את ספיגתו של הכורכום בגוף, יש לצרוך אותו בסביבה שומנית, כמו עם שמן זית. גם פלפל שחור עשוי לשפר את ספיגתו.

- ירקות ירוקים
הרבו באכילת ירקות ירוקים שמכילים את הפיגמנט הירוק – כלורפיל, כמו למשל ברוקולי, מנגולד, תרד, מלפפון, כוסברה, סלרי, פטרוזיליה ונענע. הכלורפיל משפר את חיידקי המעיים שלנו ובכך את בריאותנו, מעניק ברזל ומחזק את מערכת החיסון, מנקה את הגוף מרעלים ותורם לערנות ותחושת אנרגיה.

- שום
השום הוא אנטיבקטריאלי ואנטי חיידקי, הוא עשיר בנוגדי חמצון המחזקים את הגוף ומחטא את הגוף מחיידקים שונים. כדי לקבל את המרכיבים החיוניים בשום יש לחתוך את השום ולאכול אותו טרי. שום לאחר הבישול מאבד חלק מתכונותיו המחזקות ולכן מומלץ לאכול אותו חי על אף הניחוח המאתגר.

- בצל
גם הבצל, שמכיל ניחוח חריף בצורתו הטרייה, עשוי לעזור לכם להתחזק בחורף ואף לעזור במצבי צינון, שיעול וליחה. הבצל עשיר באנטיאוקסידנטים המאטים את ההזדקנות, מסייע בחיזוק חיסוני, יעיל בהשמדת טפילים, ותולעי מעיים, בעל רכיבים אנטי ויראליים ותורם לבריאות כללית. הכניסו את הבצל לסלטים טריים או ערבבו בצל קצוץ עם דבש ואכלו.

- נוגדי חמצון
רדיקלים חופשיים נוצרים מזיהום אוויר, תזונה לא נכונה, וחשיפה לעישון, והם גורמים לשינוי התאים, להזדקנות מוקדמת ולהיווצרות תאי סרטן. שיזנדרה ונוגדי חמצון מגנים עם התאים מאותם רדיקלים חופשיים. להרבלייף ישנו מוצר שנקרא שיזנדרה פלוס שמכיל את צמח העל שיזנדרה בתוספת ויטמין C, E, בטא קרוטן, וסלניום המחזקים את מערכת החיסון ומגנים על הגוף מפני מתח וזיהום.
