10 הדיברות לאכילה מאוזנת במסעדות

מי לא אוהב מסעדות? אלו הפכו בשנים האחרונות לאטרקציות בילוי של ממש, כי הן משלבות בתוכן בילוי חברתי, טעימת טעמים חדשים, אווירה מעניינת, וכמובן שאין צורך לעשות כלים. אבל מה עושים עם הבריאות והמשקל? ואיך שומרים על שגרה בריאה גם כשיוצאים מהבית ואוכלים בחוץ? הנה 10 הכללים שכדאי לשמור עליהם:

1. זוכרים לשם מה התכנסנו – לפני הכל, חשוב שנזכור שבאנו ליהנות. ואם באנו ליהנות, אז אנחנו רוצים להרגיש טוב בכניסה לבילוי, במהלך הבילוי וגם לסיים אותו בהרגשה טובה ונעימה אז אל תאכלו יותר מדי. השתדלו ליהנות מהאווירה, מהחברה והבילוי עצמו ונסו לא להתרכז אך ורק באוכל. המכנסיים לוחצות לכם באמצע הבילוי? ככל הנראה שהעמסתם קצת יותר מדי על הקיבה.
2. אכלו לאט לאט – האוכל לא יברח לשום מקום. כשאנחנו אוכלים מהר, אנחנו אוכלים יותר וגם, העיכול שלנו פחות טוב. אכלו לאט עד שהאוכל הופך לנוזלי, וכך העיכול וספיגת המזון יהיו מיטביים. אכילה איטית גם עוזרת לנו להישאר בנוכחות וליהנות מהרגע.
3. וותרו על המטוגן – מחקרים מצאו חומרים מסרטנים במאכלים מטוגנים כמו צ׳יפס. נסו לוותר עליהם ולבחור במקומם באוכל טרי וחי או אפוי או מוקפץ או מבושל.
4. מה יש במנה – לפני שאתם מזמינים, בקשו מהמלצר שיסביר לכם ממה מורכבת המנה שאתם רוצים. אם יש שם סוכר, שמן, מונוסודיום גלוטומט, קרוטונים ואגוזים מסוכרים, בקשו להסירם מהמנה או שתבקשו את הרטבים והתוספות בצד, כדי שתאכלו לשלוט בכמויות הנכנסות לגופכם.
5. סדר האכילה – התחילו את הארוחה במסעדה עם סלטים טריים ובריאים, המכילים וויטמינים, מינרלים, מים וסיבים, שיעניקו גם תחושה נעימה בבטן ושובע. לאחר מכן המשיכו הלאה לשאר האוכל שאתם אוהבים. אל תשכחו לבקש את הרטבים בצד, ששם מסתתרים הרבה שומנים וסוכרים לעיתים קרובות.
6. תלמדו לחלוק – בחיים ובמסעדות, היו נדיבים ותסכימו לחלוק גם ובמיוחד מנות טעימות ומגרות, ככה תאכלו מהם פחות. גם אם אתם הרבה אנשים בשולחן, העדיפו לחלוק על פני מנות אישיות. כך תוכלו לטעום טעמים רבים ולא להתפוצץ ממנה אחת וכבדה. העדיפו את הראשונות על פני העיקריות.
7. שתו חכם – העדיפו מים על פני משקאות ממותקים ומוגזים וזכרו שגם משקאות הדיאט למיניהם אינם בריאים לגוף, מצמיאים, גורמים לתחושת ערב ומתנהגים בגוף הסוכר. העדיפו לאכול את הקלוריות שלכם מאשר לשתות אותן ובחרו באוכל איכותי ובריא.

8. קינוח בטוח? הקינוח במסעדה הוא לגמרי צורך חברתי, אז תשאלו את עצמכם: האם אתם באמת זקוקים לו? אם אתם מרגישים צורך אמיתי, מוטב שתחלקו אותו ותזכרו שלכל הכפיות יש את אותו הטעם אז מספיק שתטעמו ותהנו.
9. בלי רגשות אשם – רגשות אשם גורמים לאכילת יתר ופיצוי רגשי. אם כבר יצאתם למסעדה ואכלתם קצת יותר מהרגיל, אכלו בשמחה ובתחושת הודיה על השפע שבחייכם.
10. ועכשיו ללכת – סיימתם לאכול ואתם מרגישים מעט כבדים? סיימו את הארוחה בהליכה קלה ונינוחה של מינימום 20 דקות. ההליכה תזרים את הדם, תגרום לתחושה טובה ותאזן את הגוף.

מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.

שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.



כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
07-12-2023
איזה שמנים יעזרו להפחתת דכאון וחרדה, האם יש שמן שי...
טיפוח
03-12-2023
תבלו עם אנשים כמה שאתם יכולים, אל תוותרו על אור...
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים

תפריט נגישות