מתחילים להרגיש את העקצוצים העונתיים? גלו כיצד לנצח אלרגיות מטרידות באמצעות התזונה!

“שמחה רבה, אביב הגיע פסח בא” – אבל לא רק…
אח אח כמה חיכינו לאביב! אחרי הקור המקפיא והגשמים (טוב נו, אנחנו מודים שחורף לא ממש היה כאן ובכל זאת…), עם האביב מגיעים מזג אוויר החמים ויופי של שלל פרחים הפורחים סביב. עונת מעבר זו מביאה עימה שמחה, התרגשות גדולה ואת חג הפסח כמובן.
עם זאת, לצד השמחה מגיעה גם התזכורת המרה של אלרגיות עונתיות, שעלולות להקשות על חלקנו. עם הופעת האלרגיות, זה עשוי להיות מפתה להיעזר בתרופות עם/ללא מרשם, כדי למצוא הקלה בתסמינים כמו התעטשות, עיניים מגרדות ונזלת.
אך… האם ידעתם שמזונות מסוימים יכולים להקל על תסמיני האלרגיה?
למעשה, שילוב המזונות הנכונים בתזונה שלכם יכול להפחית דלקתיות, להגביר את פעילות ויעילות מערכת החיסון ולספק הקלה (ולעיתים – משמעותית) בתסמיני אלרגיה טורדניים.

הקלה טבעית באלרגיה – הכירו את המזונות שיקלו על התסמינים באופן טבעי לחלוטין:
- מזונות העשירים בקוורצטין – Quercetin הוא אנטיהיסטמין טבעי שהוכח מחקרית כמפחית דלקת ומקל על תסמיני האלרגיה. מזונות עשירים בקוורצטין כוללים בצל, תפוחי עץ, פירות יער, ברוקולי, כרוב, תה, ועלים ירוקים. מחקר שפורסם ב-”Journal of Nutritional Biochemistry”, מצא שתוספי קוורצטין הפחיתו את רמות הסמנים הדלקתיים בעכברים עם אסטמה אלרגית.
מחקר מעניין נוסף שפורסם בכתב העת “Allergy, Asthma & Immunology Research” ב-2018 מצא שתמצית נבטי ברוקולי יכולה לעזור להקלת תסמינים של נזלת אלרגית, שהיא תגובה אלרגית שכיחה המשפיעה על האף והסינוסים. המחקר נערך על 48 אנשים עם נזלת אלרגית אשר חולקו באקראי וצרכו תמצית נבט ברוקולי או פלצבו למשך ארבעה ימים. משתתפים שקיבלו את תמצית נבט הברוקולי הראו שיפורים משמעותיים בתסמיני האלרגיה שלהם, כולל התעטשות, נזלת וגודש באף, בהשוואה לאלה שקיבלו את הפלצבו.
בעוד שהמחקר בחן במיוחד את היתרונות של תמצית נבטי ברוקולי, כאן המקום לציין שברוקולי וירקות מצליבים אחרים כמו כרוב מכילים רמות גבוהות של סולפורפאן. מדובר בתרכובת בעלת תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון אשר הוכחה, גם היא, כבעלת יתרונות פוטנציאליים עבור אלרגיות ומצבים בריאותיים אחרים. לכן, שילוב של ברוקולי ושאר ירקות ממשפחת המצליבים בתזונה יכולה להיות דרך מצוינת להקל על התסמינים.
בנוסף לאימות המדעי המודרני, רבים מהמזונות הללו שימשו גם ברפואה המסורתית בשל תכונותיהם האנטי-דלקתיות והמחזקות את מערכת החיסון, ברפואה הסינית למשל.
- מזונות עשירים בחומצות שומן אומגה 3 – אומגה 3 ידועה זה מכבר בתכונות האנטי דלקתיות העוצמתיות שלה. מזונות עשירים באומגה 3 כוללים דגים שומניים, אגוזים וזרעים. מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology”” מצא שצריכת אומגה 3 הפחיתה את הסימפטומים של נזלת אלרגית עונתית בקרב משתתפי המחקר.
- פרוביוטיקה היא קבוצת מזון נוספת שכדאי לשלב במהלך עונת האלרגיות. פרוביוטיקה עוזרת לשמור על מיקרוביום בריא במעיים המגביר את תפקוד המערכת החיסונית ומפחית דלקתיות. מזונות עשירים בפרוביוטיקה כוללים יוגורט, קפיר (משקה חלב מותסס), כרוב כבוש וקימצ’י. מחקר שפורסם ב-,“Journal of Nutrition” מצא שתוספת פרוביוטיקה הפחיתה גודש באף ודלקת אצל משתתפים עם אלרגיות עונתיות.

- מזונות עשירים בויטמין C עשויים להועיל רבות כל השנה – ובייחוד בעונה המאתגרת הזו. ויטמין C ידוע והוכח בלא מעט מחקרים כנוגד חמצון רב עוצמה אשר מסייע לגוף להתמודד ולפעול נגד רעלים ומזיקים אחרים. מזונות עשירים בוויטמין C כוללים פירות הדר, גויאבה, פלפל אדום, כרוב ניצנים, פירות יער ועלים ירוקים. מחקר שפורסם בכתב העת “European Journal of Clinical Nutrition” מצא כי צריכת תוסף ויטמין C הפחיתה את תסמיני האלרגיה בקרב משתתפי המחקר עם נזלת אלרגית. מחקר אחר שפורסם בכתב העת “Nutrients” ב -2019 מצא שצריכת מינון גבוה של פלבנואידים (פיטוכימיקלים) מפרי הדר מקלה על תסמינים של נזלת אלרגית. המחקר נערך על 58 אנשים עם נזלת אלרגית אשר חולקו באקראי וצרכו תוסף פלבנואיד פירות הדר או פלצבו למשך שמונה שבועות. משתתפים שקיבלו את הפלבנואיד הראו שיפורים משמעותיים בתסמיני האלרגיה שלהם, כולל גירוד באף, התעטשות וגודש, בהשוואה לאלה שקיבלו את הפלצבו.
ועוד מחקר (אחרון בקטגוריה הזו מבטיחים…) שפורסם בכתב העת “Nutrition” בשנת 2017 מצא שצריכת משקה העשוי מתמצית עלי גויאבה יכולה לסייע בהקלה על תסמינים של נזלת אלרגית. המחקר נערך על 197 אנשים עם נזלת אלרגית אשר חולקו באקראי וצרכו משקה תמצית עלי גויאבה או פלצבו למשך 12 שבועות. משתתפים שקיבלו את משקה תמצית עלי הגויאבה הראו שיפורים משמעותיים בתסמיני האלרגיה, כולל גירוד באף וגודש, בהשוואה לקבוצת הפלצבו.
כיצד דבש מקומי יכול להמתיק את עונת האלרגיות שלכם?
- לבסוף, ישנם אנשים שנשבעים שצריכת דבש מקומי מקלה על תסמיני האלרגיה שלהם. הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שצריכת כמויות קטנות של אבקה מפרחים מקומיים יכולה לבטל את הרגישות של המערכת החיסונית לאבקה, ולהפחית את חומרת תסמיני האלרגיה. דבש מקומי בישראל יכול להיות דבש פרחי בר, דבש אקליפטוס או דבש הדרים.
ומה המחקרים אומרים בנושא? הרבה מסתבר, או בעצם מעט (תסמיני אלרגיה)… 😊
מחקר שפורסם בארכיון הבינלאומי לאלרגיה ואימונולוגיה מצא שצריכת דבש אבקת ליבנה הובילה להפחתה משמעותית בתסמיני האלרגיה בהשוואה לדבש רגיל או ללא צריכת דבש כלל. מחקר אחר שפורסם ב- “Annals of Saudi Medicine”מצא שצריכת תערובת של דבש מקומי ואבקת זרעים שחורים הפחיתה משמעותית את תסמיני האלרגיה במשתתפים עם נזלת אלרגית.
אז למה לסבול כשאתם יכולים להתחיל לשלב את המזונות הטעימים והמזינים האלה בתזונה שלכם כבר היום?
הילחמו באלרגיות עם מתכון מרוכז בחומרים מזינים: פתרון טעים ויעיל
וכמו שאתם מכירים אותנו לא נסיים בלי טיפ אחד, או שניים. קבלו מאיתנו מתכון למשקה גויאבה טעים, מזין ובעיקר מקל על תסמיני אלרגיה:
רכיבים:
2 כוסות מיץ גויאבה טרי ללא סוכר (ניתן לסחוט בבית במסחטה מתאימה)
1/4 כוס מיץ ליים
1-2 כפות דבש מקומי
2 כוסות מים מוגזים
קוביות קרח
חתיכות ליים ועלי נענע לקישוט (לא חובה)
קדימה להכנה:
בקנקן, מערבבים יחד את מיץ הגויאבה, מיץ הליים והדבש (אם משתמשים).
מערבבים פנימה את המים המבעבעים ומערבבים היטב.
מוסיפים קוביות קרח לקנקן או לכוסות אישיות.
מגישים את משקה הגויאבה הצונן, מקושט בפלחי ליים ועלי נענע.
Herbalifeline Max: תוסף תזונה עמוס באומגה 3 ונוגדי חמצון
אם אתם מחפשים דרך נוספת להילחם בתסמיני האלרגיה נסו את Herbalifeline Max מבית הרבלייף!
הרבלייפליין מקס מכיל תערובת של חומצות שומן אומגה 3, כולל EPA ו-DHA, אשר הוכחו כבעלי תכונות אנטי דלקתיות היכולות לסייע בהפחתת חומרת תסמיני האלרגיה כגון נזלת, עיניים מגרדות וגודש. בנוסף, הרבלייפליין מקס מכיל גם ויטמין E, שהוא נוגד חמצון רב עוצמה שיכול לתמוך במערכת חיסונית בריאה.
על ידי שילוב של הרבלייפליין מקס בשגרה היומית שלכם, אתם עוד עלולים לגלות שתסמיני האלרגיה שלכם פחתו באופן משמעותי ואתם מרגישים טוב יותר באופן כללי.
לבריאות
מאת: עינב בורשטיין – מדריכת כושר ויועצת תזונה טבעית
