איך להוריד את הסוכר? המאכלים שיעזרו לכם לרצות פחות מתוק

למה אנחנו כל כך אוהבים מתוק, מה גורם לנו לרצות יותר מתוק והאם ישנם מאכלים שיכולים לעזור לנו להיות פחות מכורים לטעם המתוק? מסתבר שכן!
נתחיל בעובדה חשובה – מהרגע הראשון שנולדנו, אנחנו חשופים לטעמו המתוק של חלב אימנו. טעם חלב האם מתקתק ובכך אנחנו רוכשים את החיבה שלנו לאכילת דברי מתיקה. יחד עם זאת, עם השנים, הורגלנו לצרוך מאכלים מתוקים הרבה יותר דומיננטיים וסינטטיים שמכילים סוכר לבן, ובכך איבדנו את הרגישות לטעמו המתוק והטבעי.
כולנו זקוקים למתיקות, כלומר – לסוכר. אנחנו מקבלים את האנרגיה שלנו מסוכר, אבל חשוב לדעת מאיזה סוכר. אם אדם רגיל לאכול בצורה נקייה, ומקבל את הסוכר שלו מפירות ופחמימות מורכבות, הוא ירגיש את המתיקות בכל דבר. לעומת זאת, אדם שרגיל לאכול שוקולד וממתקים, יצטרך כל הזמן לקבל את הגירוי המתוק שלו מממתקים ופירות ומאכלים טבעיים לא יספקו עבורו את החשק. ככל שהגוף שלנו יהיה יותר נקי מסוכרים פשוטים, כך הגוף שלנו יזדקק להם פחות ולהיפך.
אז כפי שהבנתם, מדובר בגלגל מתמשך שאינו נגמר, כאשר ככל שנצרוך יותר סוכרים פשוטים, כך נגדיל את הצורך שלנו בהם ואף נתמכר אליהם.
מה הבעיה בסוכרים?
הבעיה היא כאמור בסוכרים הפשוטים, בסוכר לבן ומזוקק שנמצא בדברי מתיקה שונים כגון גלידות, עוגות ועוגיות ואף ברטבים שונים כמו קטשופ ורסק עגבניות. צריכה מרובה של סוכרים פשוטים מגדילה את רמות הדלקתיות בגוף, מעודדת סוכרת וכמובן השמנה ובעיקר השמנה בטנית, שהיא מצע למחלות שונות, עלייה ברמת הכולסטרול ובלחץ הדם.
כיצד יוצאים מהמעגל?
הדרך היחידה ליציאה ממעגל ההתמכרות למתוק היא פשוט לא לצרוך יותר סוכרים פשוטים, ולקבל את הדלק שלנו דרך פירות טריים בעיקר ומעט מפירות יבשים. ישנם מאכלים שעשויים לעזור להפחית את הצורך במתוק וגם לאזן את רמות הסוכר בדם. את המאכלים הללו מומלץ להכניס לשייקים שמכילים פירות על מנת לאזן את רמות הסוכר ואף לשלב בתזונה בתוך הסלטים והתבשילים.
המאכלים שיורידו את רמות הסוכר ויגרמו לכם לרצות פחות מתוק:
- קינמון – לקינמון מייחסים סגולות בריאותיות רבות ומחקרים אף מצאו שהוא עשוי להוריד את רמות הסוכר בדם ולסייע לאנשים עם סוכרת מסוג 2. במחקרים ראו ש-2 גרם ביום של קינמון עשוי להוריד את הסוכר בצורה משמעותית לאחר צום במשך 12 ימים. ניתן להוסיף את הקינמון לקפה שלכם, למאפים ועוגיות בריאות, או לשתות עם התה.
- שום – השום חביב המטבחים, הוא אנטי דלקתי ומשמש גם כצמח מרפא לצורך הורדת הסוכר בדם, לאיזון הכולסטרול, הוא נוגד זיהומים ויעיל נגד טפילי מעיים.
- לימון – שתיית מים עם לימון על הבוקר ידועה כמאזנת את רמות הסוכר, ירידה במשקל והורדת החשק למתוק. הלימון, שעשיר בוויטמין C וגם מחזק את מערכת החיסון ויעיל בניקוי הגוף מרעלים, מכיל פקטין, סיב מסיס שמאט את עיכול הסוכר והעמילן. הכניסו לימון למאכלים שלכם החל מסלטים ועד לשייקים ולמים של הבוקר.
- פירות יער – פירות יער הם שם כולל לכל הפירות האדומים כמו תותים, פטל, אוכמניות וגוג’י ברי. הפירות האדומים עשירים בפיטוכימיקלים, נוגדי חמצון עוצמתיים המאיטים את ההזדקנות, שומרים על בריאות התאים, משפרים את בריאות הלב, מערכת החיסון ויעילים מאוד באיזון רמות הסוכר בדם.
- עלים ירוקים – העלים הירוקים מכילים כלורפיל ותאית. התאית עוזרת להאט את רמות הסוכר בדם ולכן הם מאוד מומלצים בעיקר בשייק כדי לאזן את כניסת הסוכר לדם. בנוסף, העלים הירוקים מעניקים שפע של אנרגיה ותורמים למי שמעוניין לרדת או לשמור על המשקל.
- זרעי צ’יה – לזרעי צ’יה יש ערך קלורי נמוך אך ערך תזונתי מאוד גבוה, הם עשירים בנוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות. בנוסף, יש בהם כמויות גבוהות של סידן, מגנזיום וחלבון, הם עשירים בסיבים תזונתיים ולכן מועילים במיוחד לירידה במשקל ולאיזון רמות הסוכר. מומלץ להכניסם לשייקים, סלטים ואף להכין מהם פודינג צ’יה מפנק שמוריד משמעותית את החשק למתוק.