חנוכה שמח: איך לאכול סופגניות ולשמור על בטן שטוחה?

איך מתמודדים עם חג עתיר שמן תוך שמירה על בריאות מיטבית ובטן שטוחה? אכן מדובר באתגר גדול, אבל יש מה לעשות ואפשר גם ליהנות מהחג, מסופגניה ולביבה.
חג החנוכה שמגיע אלינו לטובה, הוא חג שפע אור ושמחה, אבל הוא גם חג של שמן, חג של ממתקים, של ריבות והפתעות. אם בעבר על שולחן החג שלנו היו שני סוגים של מאכלים: לביבה מתפוח אדמה וסופגנייה עם ריבה, היום יש אינספור מאכלי שמן שקיבלו שמות חדשים וצורות משוגעות. הלביבות משודרגות, הסופגניות מחופשות, ובשורה התחתונה – יש יותר שפע להתמודד איתו בכל הדלקת נר במשך 8 ימים רצופים. אז מה עושים כדי לצאת מהחג הזה עם בטן שטוחה ורגועה?
- הקשיבו לגוף ובחרו בחכמה – רגע לפני שאתם מתנפלים מכל הבא ליד בארוחה, בדקו מה באמת מתחשק לכם לאכול מכל מה שמוצע על השולחן, ואז מה הגוף שלכם באמת צריך. האם אתם באמת חייבים את הסופגניה הכי גדולה עם כל השוקולד הנשפך והסוכריות הקופצות? אולי בכלל הגוף שלכם זקוק למנת חלבון או פרי? היו קשובים לגוף ותנו לו מה שהוא צריך מבלי להתפתות למה שהוא אינו זקוק לו כרגע.
- פחות כמות, יותר איכות – אם בא לכם סופגניה ולביבה, כי בכל זאת חנוכה מגיע רק פעם בשנה, אפשר גם לאכול חצי, או סופגניה קטנה וטעימות מהלביבות, אין צורך לאכול הרבה מהמאכלים השמנוניים. זכרו שגם אם מדובר במאכל טעים, לשאר יש את אותו הטעם ועדיף לא להתפוצץ ולהרגיש רע מאוחר יותר. אכלו מתוך מודעות שמגיע לכם לאכול ולאכול וליהנות אבל עם גבולות ברורים שיעזרו לכם לשמור על ההרגשה הטובה.
- אפשר גם אפוי – לסופגניות ולביבות אפויות יש טעמים נפלאים גם כן ואפשר ליהנות מאחלה לביבות וסופגניות שחוממו במקום טוגנו. באופי ההכנה הזה תוכלו ליהנות מהטוב שיש לחג להציע ויחד עם זאת, לוותר בכך על קלוריות מיותרות.
- מארחים בריא – אם אתם מארחים בביתכם להדלקת הנר, יש לכם יותר אפשרות שליטה על המתרחש על השולחן וכתוצאה מכך גם על הבריאות שלכם. בחרו לאפות את הסופגניות והלביבות, וותרו על הסופגניות הקנויות והמפונפנות, השקיעו בסלטים ירוקים ומגוונים, הוסיפו גם מאכלים שעשירים בחלבון לשולחן וזכרו שאפשר להכין ארוחה בריאה, מזינה, וטעימה יש אורחים עדיין יהיו מרוצים.
- מגיעים שבעים – יודעים שיש לכם הדלקת נרות בכל ערב? אל תגיעו רעבים כי לא בטוח שיהיה לכם מה לאכול שם חוץ מסופגניות ולביבות, ואתם לא באמת רוצים ליפול לאכילה חפוזה שכוללת בעיקר סופגניות בכל ערב.
- אוכלים הולכים – אכלתם סופגניה בערב? הכל בסדר, זה חג. רק צאו להליכה שתאזן את רמות הסוכר ותעזור לגוף לפנות את הפסולת המיותרת החוצה. אם אכלתם סופגניות והלכתם לישון, הסוכר הגבוה יישאר בתאים והשומן יצטבר בגוף ובעיקר באזור הבטן. חבל. הליכה של חצי שעה תמזער את הנזקים.
- אימון לפני כל הדלקה – אימון כוח לפני הדלקת הנר יעזור לגוף לשרוף יותר שומן במנוחה, ישפר את המטבוליזם, יתרום לאכילה מודעת יותר וימזער את העלייה במשקל. 30-20 דק של אימון כוח יספיקו אם אין לכם זמן לשעת אימון מלאה.
- שותים מים ולא מבזבזים קלוריות מיותרות – יש מספיק שומן וסוכר בחג הזה כך שכל וויתור על סוכר נוסף הרי זה משובח. העדיפו מים ותסגרו פינה. המים מנקים את הגוף, מרווים ובריאים מכל משקה אחר.
- והאמת? גם לא חייבים לאכול סופגניות – זכרו, אין שום מצווה שמחייבת אותנו לאכול סופגניות, להבדיל מפסח שבו אנחנו מצווים לאכול מצות. זה ממש בסדר להגיע להדלקת הנר ולא לאכול בכלל סופגניות, גם לא לביבות, וגם לא לאכול בכלל אם אתם לא רעבים. אף אחד לא ישים לב. נסו להימנע מאכילה שהיא חברתית שאינה קשורה למידת הרעב שלכם. אכילה חברתית גורמת לעלייה לא מבוקרת במשקל ומשבשת את מנגנון הרעב והשובע הטבעי שלנו.
מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.