איך לאכול פסטה ולשמור על החיטובים

האיטלקים מסתבר, צורכים כ-28 ק״ג פסטה בשנה, לעומת הישראלים שצורכים רק 4 ק״ג, אך אוהבים אותה לא פחות בשלל הווריאציות שלה. פסטה העשויה בעיקר מבצק ומים מכילה פחמימות ודלה בשומן, וניתן לצרוך אותה בכל מיני דרכים החל מסלט פסטה, פסטות ברטבים שונים, מקמחים שונים ועד לזניות ורביולי ממולאים.
אז מה עדיף, כמה קלוריות במנת פסטה ממוצעת ואיך אפשר לאכול פסטה ולשמור על החיטובים? קבלו 7 טיפים שיעזרו לכם ליהנות מפסטה בלי לשלם על זה אחר כך.
- קודם כל נבחר את סוג הפסטה – אז הכל מתחיל בקמח ממנו עשויה הפסטה. מספר הקלוריות והערכים התזונתיים של הפסטה מתחילים בקמח שנבחר. העדיפו פסטה מקמח מלא, קמח כוסמין, קמח שיפון או קמחים מקטניות שונות על פני קמחים לבנים. קמחים מלאים עשירים בסיבים תזונתיים השומרים על תחושת שובע ומטיבים עם העיכול.
- בחרו ברטבים על בסיס ירקות ככל שניתן. במקום לבחור ברטבים על בסיס שמן זית, גבינות ושמנת, העדיפו רוטב עגבניות, רוטב קישואים או פלפלים. במקום לטגן את הבצל והעגבניות בשמן, הקפיצו את הירקות במים.
- פסטה מירקות – נסו להכין פסטה מזוקיני, גזר, בטטה או מסלק. ניתן לבחור בירק אחד או לערבב. בפסטה מקמח רגיל יש כ-220 קלוריות למנה קטנה, בעוד שלפסטה מירקות כמות זניחה של קלוריות.

4. נסו פסטת רואו פוד – אחד הטרנדים החזקים בעולם הבריאות הוא הרואו פוד (מזון שאינו מבושל השומר על הערכים התזונתיים שבו), כשאתם אוכלים ירקות שאינם בושלו, אתם מרוויחים שפע של ויטמינים ומינרלים שעיתים נהרסים בעת החימום. פסטת רואו פוד לדוגמא: הניחו בבלנדר כוס עגבניות שרי, כוס פלפלים, 4 עלי בזיליקום, שני שיני שום ומעט מלח. את המחית שיצאה לכם הניחו על פסטה זוקיני שלא בושלה. ניתן להכין בעזרת מכשיר מיוחד לפסטה או לגרד בעזרת קולפן.
5. הוסיפו לפסטה חלבון דל בשומן כדי לשמור על תחושת שובע לאורך זמן. כמובן שנרצה לבחור בפסטה מירקות, להוסיף רוטב מירקות ולאחר מכן להוסיף טופו, עדשים, סייטן או גבינה רזה.
6. אם בחרתם בפסטה מקמח, התחילו את הארוחה עם סלט ירוק המכיל כמה שיותר עלים ירוקים, שיעזור לכם לעכל את הארוחה ובכך תוכלו לשבוע מכמות קטנה יותר של פסטה.
7. החלטתם לאכול פסטה עתירת שומן שמכילה מספר קלורי גבוה? תגבירו את שריפת הקלוריות היומית שלכם. הוסיפו זמן לאימון שלכם, שלבו בין אימוני אירובי לכוח לשריפת שומן מוגברת ואל תשכחו להתאמן גם ביום שלפני וגם ביום שאחרי.
מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא ל-3 בנים, מרתוניסטית ועיתונאית.
