אוכל בריא: חמש ארוחות בריאות לצהריים לשומרי משקל

מגיעה השעה 12 בצהריים ואתם כבר מתחילים להרגיש את הבטן המקרקרת. במקום לחשוב מה תאכלו היום ולחפש מקומות שיכינו עבורכם את הארוחה שלכם, הכינו אותה בעצמכם, ככה תוכלו לשלוט בכמויות השמן, השומן והסוכר שלעיתים מכניסים למאכלים במסעדות, רק כדי שיהיה לנו יותר טעים ונחזור לאכול אצלם. קבלו 5 רעיונות של אוכל בריא – ארוחות בריאות ומזינות לצהריים, שלא יקחו לכם יותר מ-10 דק הכנה, ומתאימות גם למי שמעוניין לשמור על המשקל.
- דג עם ירקות בתנור –
דגי ים צפוניים, ובמיוחד דג סלמון, עשירים באומגה 3, ויטמין A, ויטמין D, סידן, אשלגן, סלניום וחלבון. הכניסו את הסלמון לתנור יחד עם בטטה, קישואים, פטריות וכרוב ניצנים. הבטטה תספק לכם פחמימה בריאה והירקות עשירים באנטיאוקסידנטים ויתרמו לתחושת שובע. במקום סלמון תוכלו לבחור בדג בורי מוסר או דניס. דגים בתנור מתבשלים מהר ולא דורשים זמן הכנה רב. תבלו את הדג בלימון, מלח, פלפל ופפריקה מעושנת וזלפו מעט שמן זית על הירקות.

- מוקפץ
המוקפץ הוא בעצם הסלט של החורף. אכילה של סלט קר בקיץ, עלולה לגרום לכם לחפש פיצוי במאכלים מתוקים ועתירי שומן. סלט חם לעומת זאת, ינחם, יחמם וישביע. בחרו במנת חלבון כמו בחזה עוף, סינטה, או טופו והקפיצו אותו עם ירקות כמו מנגולד, תרד, שום, שעועית ירוקה, קישואים וכל ירק שעולה על רוחכם. אכלו את המוקפץ עם פחמימה מזינה ומלאה כמו אורז מלא או קינואה. תבלו את המוקפץ בכורכום שהוא נוגד חמצון, בפלפל שחור שיעזור לספיגת הכורכומין בגוף, ומעט מלח ים אטלנטי. - קציצות אפויות
במקום להטביע קציצות בשמן או רוטב, הכניסו אותם לתנור. בחרו בשר הודו, בקר, דגים או עוף, הוסיפו ירקות ירוקים קצוצים כמו כוסברה ופטרוזיליה, קישואים מגורדים, גזר, ביצה, וקוואקר במקום פירורי לחם. אכלו בין 3-4 קציצות עם אורז מלא או קינואה או פירה בטטה. - קינואה ועדשים
דגן וקטניה מספקים לגוף יחד חלבון מלא שיכול להחליף מנת חלבון של בשר או דגים, אז לצמחונים שביניכם נסו להכין מנה של קינואה ועדשים עם ירקות, תבשיל אורז עם מש עם ירקות או אורז עם שעועית. - חומוס
בחומוס ביתי יש שפע של ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, חומצה פולית, ויטמינים מקבוצת B, סידן ומגנזים. אכלו את החומוס עם חצי פיתה מקמח מלא, ביצה קשה, מעט טחינה או פול, וסלט גדול, ותקבלו ארוחה משביעה לאורך זמן.