6 ההרגלים שהורסים לנו את מצב הרוח

מצב הרוח שלנו מושפע מגורמים רבים כמו המחשבות שלנו, מאורעות החיים, וגם מההרגלים שלנו. איזה הרגלים הורסים לנו את מצב הרוח ואיזה הרגלים ירוממו אותו? הנה 6 הרגלים שכדאי לשים לב אליהם

חוסר תנועה

מחקרים רבים כבר הוכיחו ממזמן שפעילות גופנית גורמת להפרשה של הורמונים מעודדי מצב רוח וביניהם אנדרופין וסרטונין ובחלק מהמקרים פעילות גופנית סדירה גם יכולה לשפר מצבים שונים של דיכאון וחרדה. אנשים שלא זזים מספיק, מצויים זמן רב בישיבה ומוותרים לעצמם על האימונים, נוטים לסבול יותר ממצבי רוח משתנים.

הפתרון: להתחיל לזוז. הכניסו לזוז אימונים קבועים ומסודרים שיעזרו לכם לאזן את ההורמונים בגוף, ישפרו את הערך העצמי ואת מצב הרוח שלכם. דאגו לכך שבכל יום, תהיה לכם לפחות שעה אחת שבה אתם בתנועה.

אכילה מרובה

היום יודעים שתזונה לא נכונה יכולה להשפיע על מצב הרוח שלנו, כאשר אכילה מרובה היא אחת הדרכים לחבל לנו בתחושה הטובה. כשאנחנו אוכלים יותר מדי אין לנו כוח לעשות דברים, אנחנו כבדים, מסורבלים, פחות נחמד לנו להתלבש ואכילה מרובה גם גורמת לתחושה לא נעימה בבטן והשמנה, שכתוצאה מכך גם הערך העצמי שלנו עלול לרדת.

הפתרון: לאכול כמויות מדודות שמתאימות לאורח החיים שלכם ולנתונים האישיים שלכם. לא להתפוצץ מהאוכל ותמיד לשמור מקום לעוד בקיבה.



אכילה חברתית

כולנו הולכים מדי פעם למסעדות, נוסעים לחופשות או חוגגים חגים לצד המשפחה והחברים. לעיתים כשאנחנו יושבים בחברה, אנחנו אוכלים הרבה יותר ממה שהיינו אוכלים אם היינו נמצאים לבד. אך ביום שאחרי, אנחנו מרגישים את זה בגוף ואנחנו מרגישים פחות נעים עם עצמינו, דבר שגורם למצב הרוח שלנו לרדת.

הפתרון: להקשיב לגוף ולא לאכול תוך כדי שיחה. להשתדל לא להעמיס עוד ועוד על הצלחת רק בכדי להעביר את הזמן ולנסות לאכול כשבאמת רעבים ולא בגלל שנפגשים.

אכילה בעמידה

אכילה בעמידה, תוך כדי מטלות, תוך כדי סידור הבית, ליד הכיור, או סתם לצד המקרר, גורמת לנו להרגיש רע עם עצמינו. האכילה בעמידה גורמת לנו להרגיש שאין לנו זמן לעצמינו, וזה אוטומטית מבאס אותנו.

הפתרון: שבו כשאתם אוכלים. תנו לעצמכם את הזמן שמגיע לכם לאכול לאט ובשקט גם בתוך העומס של החיים.

אכילה לילית

יש הבדל גדול בהרגשה שאנחנו מתעוררים איתה בבוקר אם אכלנו ארוחה גדולה או אפילו בינונית לפני השינה או שהלכנו לישון על בטן ריקה. האכילה הלילית גורמת לנו להתעורר כבדים יותר ועייפים יותר.

הפתרון: השתדלו להרחיק את הארוחה האחרונה שלכם ביום מהשינה לפחות 3-4 שעות. ככה תישנו יותר טוב ותרגישו הרבה יותר קלילים ושמחים בבוקר שאחרי.



נגררים אחרי המסכים במקום לישון

אחד ההרגלים הנפוצים שגורמים לנו להרגיש רע, זה ההתמכרות למסכים, כמו לראות עוד כמה פרקים בסדרה, להישאר לעבוד עד מאוחר על המחשב או לגלוש במשך שעות ברשתות החברתיות. ההרגל הזה פוגע בשינה שלנו וגורם לנו להיות עייפים וחסרי מצב רוח לאורך כל היום שאחרי.

הפתרון: עשו לכם גבולות. הרחיקו את המסכים בשעה 22 והכינו את הגוף לשינה איכותית. מומלץ לישון בין 6-8 שעות בלילה ללא הפרעות מיותרות.


מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.




כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
03-12-2023
תבלו עם אנשים כמה שאתם יכולים, אל תוותרו על אור...
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים
תזונה
02-11-2023
למה דיאטה היא לא הפתרון לאכילה הרגשית? איך המ...

תפריט נגישות