ילדים במשקל תקין: 8 דרכים לגרום לילדים לחיות בריא יותר

אמנם המודעות לכושר ובריאות עלתה בשנים האחרונות, אך עדיין אנחנו רואים יותר ויותר ילדים שנמצאים שעות ארוכות מול המסכים, מנשנשים חטיפים ובקושי זזים, והתוצאה – השמנה ובעיות בריאותיות מהגילאים הצעירים. האם ניתן למנוע את תופעת ההשמנה בילדים ואם כן, איך עושים זאת מבלי ליצור נזק לדימוי העצמי?

  1. משנים את הדיבור בבית
    אם יש לכם מתבגר או ילד שסובל מהשמנה בבית, נסו להפסיק לדבר על דיאטות ולהתחיל לדבר על בריאות. במקום לבקש מהילד לאכול אוכל שהוא לא אוהב כדי לרזות, ספרו לו כמה זה כדאי לאכול אוכל בריא, שיעזור לו להיות חזק ובריא. הסבירו כיצד ירקות ופירות מטיבים עם הבריאות והימנעו לחלוטין מלהכריז על מזון כדיאטטי, מרזה או משמין.
  2. לא מכניסים הבייתה ממתקים
    כשהילדים שלנו בבית, הם אוכלים את מה שיש בבית, ולכן אם לא תכניסו ממתקים, חטיפים, מאכלים מעובדים ומלאי סוכרים, דגני בוקר מתוקים ומעדני חלב, הם פשוט לא יאכלו את הדברים האלו. ילדים מתרגלים למאכלים ולטעמים מסוימים, ואם יתרגלו לחטיפים וממתקים, ברור שלא יתחשק להם לאכול מאכלים בריאים יותר.
  3. אבל אז הם יתנפלו אצל חברים?
    ישנה סברה מצד הורים רבים, כי אם לא יכניסו את הממתקים הביתה, הם יזללו אותם אצל החברים. ראשית, זה לא מדויק מפני שילד שלא מורגל לטעמים חזקים של ממתקים, ירגיש מיד לא טוב לאחר שיאכל ולא ירצה להמשיך או שלא יימשך אל הממתקים. שנית, נניח וזה נכון, בסופו של דבר הילד גדל בבית של ההורים שלו ולא אצל החברים, וגם אם מדי פעם יאכל אצל החברים, בבית שלו הוא עדיין ילמד ויורגל לאכול בריא במהלך השגרה שלו.
  4. התחליפים הנכונים
    נניח והורדתם לילדים את החטיפים מהתפריט, את המתוקים, המעדנים ודגני הבוקר. אז מה עכשיו? מוצאים את התחליפים את הנכונים שיענו על הדרישה של טעים ובריא גם כן. לדוגמא: במקום לאכול דגני בוקר על הבוקר, נסו שייק פירות טעים עם תותים ובננות ותמר, במקום מעדנים, תנו פירות מתוקים כמו אבטיח, מלון או אפרסק ובמקום ממתק, פירות יבשים או עוגיות גרנולה ביתיות מדי פעם עם סילאן במקום סוכר.
  5. הנגישו מזון בריא
    יש בתים שבשולחן הבית המרכזי שלהם יש עוגות ועוגיות, ובבתים אחרים תמצאו שפע של פירות. נסו להנגיש את הפירות בכל מקום אפשרי בבית. בסלון, במטבח, על שולחן האוכל ובכל מקום שיזכיר לילדים לאכול פירות, שמכילים שפע של ויטמינים, מינרלים ואנרגיה זמינה ובריאה לילדים. בחרו בפירות יפים, צבעוניים ומגרים. הפירות גם יעניקו ריח של בריאות לכל הבית.
  6. דוגמא אישית
    אם נאכל ממתקים ליד הילדים, נשכח את עצמינו במשך שעות מול המסכים ונראה לילדים כמה שאנחנו חובבי ג’אנק פוד, ככל הנראה שהם ינהגו בדיוק אותו הדבר. ברגע שאתם מיישמים דוגמא אישית, כך גם הילדים יעשו, אז שמרו על כושר, אכלו אוכל בריא ליד הילדים והסבירו להם כמה אתם אוהבים לעשות דברים שגורמים לכם להרגיש בריאים.


7. חוגי תנועה
הכניסו את התנועה ללו”ז היומי של הילדים. אם הילד לא אוהב חוג ספורטיבי ספציפי מיוחד, תמיד ניתן לאסוף כמה חברים טובים, למצוא מאמן סבלני ולהשתתף עם ההורים בתשלום האימון. לילדים יותר קל להתאמן כשהם נמצאים עם החברים הטובים שלהם, שכרגע גם הם לא נמצאים בבית על המחשב.

8. זמן כושר משפחתי
החליטו על יום אחד בשבוע בו כל המשפחה עושה כושר ביחד, ולא משנה מה הגילאים. לדוגמא: אבא ואמא רצים עם עגלה, והילדים באופניים או על סקייטים למיניהם, תלוי בגיל ובמה שאוהבים. הכושר המשותף יספק למשפחה זמן איכות וגם ישמור על הבריאות של כל המשפחה. הרגל כזה עשוי לשפר את הבריאות של הילדים לכל החיים.

תפריט בריא לדוגמא לילדים (לא מהווה תחליף לייעוץ מקצועי אישי)
בוקר: שייק פירות. לדוגמא: תפוח, בננה, תרד, תמר או תות, בננה ותמר.
ארוחת בוקר לילדים לבית הספר/גן: כריך מלחם כוסמין עם אבוקדו או טחינה וסילאן
ביניים: פרי. תפוח/בננה/אגס
ארוחת צהרים: מרק עדשים עם סלט או דג עם בטטה בתנור, או אורז עם עדשים וירקות או חומוס.
ביניים: פרי (במידת הצורך ולא מיד לאחר הארוחה)
ערב: חביתה עם ירקות חתוכים.




כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים
תזונה
02-11-2023
למה דיאטה היא לא הפתרון לאכילה הרגשית? איך המ...
תזונה
29-10-2023
מה קורה לתאבון שלנו ?

תפריט נגישות