בלי שום מילה על דיאטה! מה כן מומלץ להוסיף לתפריט שלכם בתוקפת בחגים?

אנחנו תמיד שומעים וקוראים עצות על מה כדאי לנו להפחית ולהוריד מהתפריט שלנו ותודו שזה דיי מדכא… אז הפעם הכנו לכם 10 דברים שכדאי להוסיף לתפריט שלנו בחגים כדי שבאופן טבעי אתם תאכלו פחות ג’אנק פוד.
המילה דיאטה כבר ממזמן יצאה מהלקסיקון שלנו, ובכל זאת, אנחנו מנסים לשמור על הבריאות ויודעים היטב מה לא לאכול. אבל מה עם מה שכן כדאי לאכול ולשתות? בחגים הקרובים, נסו לא להתמקד במה לא לאכול או ממה להימנע, כי את זה כבר כולנו יודעים ומכירים, וזה גם הרבה פעמים גורם לנו לעשות בדיוק את ההיפך – לאכול יותר! בחג הקרוב נסו להיות נוכחים, ליהנות עם המשפחה, וגם לחשוב על מה כן לאכול! למשל:
- גבינות טבעוניות – גבינות טבעוניות עשויות לרוב מטופו, אגוזים שונים או משקדים. הגבינות הטבעוניות מכילות לרוב כמות גבוהה של שומן, אך הם גם מזינות מאוד בערכים גבוהים ומשביעות מאוד. הגבינות הטבעוניות יספקו לגוף שומן בריא, חלבון בריא, וויטמינים, מינרלים והם גם ישפרו את המטבוליזם. חשוב שנוציא מהראש שלנו ששומן זה משמין ושעלינו לדבוק בתזונה דלת שומן. כן חשוב שנדע לאכול במידה ולא להפריז מכל מאכל, גם מהבריא ביותר. אכלו במידה גבינות טבעוניות שניתן לרכוש בבתי הטבע או להכין לבד בבית.
- הרבה חסה – החסה, שעשירה בוויטמינים ומינרלים כמו C, K, וחומצה פולית, עוזרת לספוח נוזלים, לסייע בתחושת שובע, היא עוזרת בספיגת הוויטמינים והמינרלים בגוף, ומסייעת לסילוק רעלים מהגוף. מומלץ מאוד להתחיל ארוחה עם סלט חסה גדול ולהיצמד אליו לאורך כל הארוחה, כך תבטיחו לעצמכם שתאכלו פחות, ותסלקו יותר רעלים.
- הרבה עלים ירוקים – בנוסף לחסה, דאגו לאכול גם עלים ירוקים אחרים, שמכילים את נוגד החמצון החזק כלורפיל, שהוא אחראי בין היתר לחיזוק וזרימת הדם ולניקוי רעלים מהגוף. העלים הירוקים גם שומרים ועוזרים לחידוש התאים שלנו, מחזקים את מערכת החיסון ואת מערכת העיכול שלנו. לעיתים לאחר ארוחה גדולה אנחנו מרגישים עייפים וכבדים, העלים הירוקים יעזרו לכם להרגיש קלילים יותר, ולהתרוקן מהר יותר.
- ירקות טריים – השתדלו גם לאכול ירקות בכל הצבעים ואם אתם מוזמנים לארוחה או מארחים בביתכם, אל תשכחו לקחת אתכם פלטת ירקות עשירה שאפשר להשתמש בירקות שבה כבסיס מעולה לגבינות במקום הלחם. הירקות עשירים בנוגדי חמצון המחזקים את הגוף והתאים והם גם עשירים בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע והורדת הסוכר.
- ירקות קלויים – אנטיפסטי המכיל ירקות בתנור, מספק את הצורך במזון חם ומנחם וגם וויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים ששומרים על תחושת שובע לאורך זמן. שלבו את הירקות החיים עם הקלויים.
- אטריות זכוכית – בחג שבועות אנחנו ממלאים את השולחן בפסטות מוקרמות, לזניות ופשטידות ושוכחים את האופציות הקלילות והמזינות כמו למשל אטריות שעועית שגם משביעות וגם קלילות בהרבה. ניתן לשלב אותן עם הרבה ירקות, כסלטים קרים או כמנות מוקפצות חמות.
- טופו – הטופו גם עשיר בחלבון, סידן וברזל, ומעבר לכך שהוא תורם לתחושת שובע, הוא גם מאזן את רמות הסוכר וניתן להכין ממנו מטעמי שבועות רבים, כיוון שהוא מקבל את הטעם של כל מה שרק נבחר. ניתן להכין מהטופו גבינות, רטבים, סלטים ועוד.
קטניות מונבטות – ברגע שאנחנו מנביטים את הקטניות, הן הופכות להיות פחות פחמימתיות ויותר ירק חלבוני עתיר בחלבונים, וויטמינים ומינרלים. את הקטניות המונבטות ניתן לשלב בסלטים השונים, להרוויח ערכים גבוהים, תחושת שובע ואיזון רמות סוכר. הקטניות המונבטות הרבה יותר קלילות מקטניות שאינן מונבטות, וניתן לאכול מהן ללא בישול. - מים עם לימון – לעיתים אנחנו אוכלים יותר כי אנחנו מפרשים את הצמא שלנו כרעב. לפני הארוחה, שתו כוס מים עם לימון, שעוזרים להרוות את הגוף בנוזלים עם וויטמין C לחיזוק מערכת החיסון, הם ישפרו את קצב חילוף החומרים בגוף, יעזרו לשיפור העיכול ואף מועילים לעור הפנים ולסילוק רעלים מהגוף.
- יין אדום – אם כבר אתם בוחרים לשתות אלכוהול, מוטב שתבחרו חכם – ביין אדם, שמכיל נוגדי חמצון, הוא טוב ללב, ואם שותים ממנו במידה, הוא גם יסדר לכם אחלה מצב רוח ויתרום לבריאות הגוף והנפש.
מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.