25 טיפים קטנים וחשובים למי ששומר על חיטוב בחג שבועות

1. מחליפים לגבינות רזות – אם אתם מארחים, בחרו להניח על השולחן רק גבינות רזות. במידה ואתם מתארחים, הביאו אתכם גבינה אחת טובה ורזה שתאכלו לאכול ממנה. במידה ואתם נמצאים במקום שיש רק גבינות שמנות, פשוט אכלו במידה. חתיכה אחת או שתיים, לא יהרסו לכם את התפריט.
2. גבינות טבעוניות – גבינות טבעוניות הן בריאות יותר ברוב המקרים מגבינות ממוצרי חלב, אך שימו לב שהן מכילות כמות גבוהה של שומנים כי הן עשויות לרוב מאגוזים, שקדים, קשיו וכו. במידה ואתם אוכלים גבינות טבעוניות, פשוט היו עירניים לזה ואכלו מהן במידה מועטה.
3. משתמשים במטבלי יוגורט במקום שמנת – כולנו אוהבים מטבלים, בין אם זה לנגב חומוס או לטבול ירקות, רק שרוב המטבלים עתירי שומן, מלח וסוכר. בחרו במטבחים על בסיס יוגורט עם שמיר ומלפפון והפחיתו בכמות המלח.
4. על הפסטות מניחים רוטב עגבניות – במקום לאכול פסטות עתירות שמנת, השנה מוטב שתבחרו בפסטות מרוטב עגבניות טרי שנמצא בריא יותר, מזין יותר, וגם מועיל יותר לגזרה חטובה. הקטינו את כמות המלח והשמן. בחרו בשמן זית במקום שמן אחר.
5. במקום פסטות מקמח רגיל אפשר לבחור קמח בריא – יש היום סוגים רבים של פסטות החל מקמח מלא ועד קמח כוסמין, חומוס ועדשים. העדיפו קמח בריא וזכרו שגם הבריא מכיל קלוריות מפחמימות.

6. מעשירים את השולחן בירקות – ירקות עשירים בויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים. הירקות גורמים לתחושת שובע והם מעניקים הרבה בריאות וחיות. התחילו את הארוחה עם ירקות ורק לאחר מכן עברו לשאר המאכלים.
7. פשטידות על בסיס יוגורט במקום גבינות – הגבינות מוסיפות הרבה מאוד שומן לפשטידות. היוגורט יעדן את הטעם, ויקליל את הפשטידה כך שלא תרגישו מפוצצים, כבדים ועייפים לאחר הפשטידה.
8. פשטידות עם המון ירק – כדי להפוך את הפשטידה לבריאה יותר וגם טעימה, השתמשו בכמה שיותר ירקות ובכך גם תצטרכו להוסיף פחות גבינות, אז במקום להכין פשטידת בצל או פטריות, בחרו בפשטידת כרובית וירוקים, קישואים וירוקים או כל ירק שאתם אוהבים, שלבו בין כמה ירקות ובכך תגדילו את הנפח של הפשטידה, ותהפכו אותה ליותר בריאה.
9. הרבו במאכלים ירוקים – הוסיפו כמה שיותר ירקות ועלים ירוקים לסלטים, שייקים או לפשטידות. העלים הירוקים שעשירים בכלורפיל מסייעים בפינוי הפסולת מהגוף, הם מעניקים אנרגיה ומטוסים עם פעולת העיכול וספיגת המזון. בנוסף, הם תורמים לתחושת שובע.
10. משתמשים בעשבי תיבול במקום מלח ורטבים – אנחנו כל כך רגילים להוסיף מלח ותבלינים ורטבים, נסו להשתמש בעשבי תיבול מהגינה או מהחקלאי. נסו טימין, נענע, כוסברה או מרווה ותראו כמה שהם משדרגים מאכלים וקינוחים שונים.
11. מורידים מיצים ומשקאות ממותקים – יש בהם המון קלוריות שמגיעות מסוכרים פשוטים ואין להם בכלל ערכים תזונתיים בריאים. מומלץ להימנע לגמרי ובמיוחד בארוחת החג כאשר יש שפע של מאכלים מפתים על השולחן.
12. במקום עוגות בחרו בהרבה פירות – בחג השבועות יש לנו את הפירות הכי טעימים בעונה, כמו דובדבנים, אבטיח, אפרסקים וענבים, ועם כאלו קינוחים מהטבע, לא בהכרח צריך קינוח.

13. ואם כבר עוגות, אז העדיפו גבינות רזות או יוגורט במקום שמנת – היוגורט קליל יותר מהגבינות ומשתלב מעולה עם פירות.
14. הורידו את כמויות הסוכר – בכל עוגה שאתם מכינים, הורידו משמעותית את כמות הסוכר שבמתכונים השונים.
15. אל תכניסו לשולחן מטוגנים, אפו או אדו במקום – מעבר לזה שמאכלים מטוגנים אינם בריאים, הם יוסיפו לכם הרבה קלוריות מיותרות.
16. הכינו קינוחים בכוסות אישיות על בסיס פירות כמו גלידות, מוסים או שייקים טריים – ככה גם תהיו במודעות על הכמות ולא תרצו לחתוך עוד ועוד מהעוגה.
17. שתו מים לפני הארוחה. בארוחת החג, הגישו מים עם פלחי לימון/פירות שאוהבים כדי שלמים יהיה טעם מפנק יותר.
18. הפחיתו בצריכת הפחמימות בחג – הרי גם ככה הפירות והקינוחים מכילים הרבה פחמימות, בארוחה עצמה נסו להפחית ככל שניתן ממאכלים שיש בהם הרבה פחמימות כמו לזניות או פשטידות פסטה.
19. הרבו באכילת ירקות וחלבונים – אלו יעניקו לכם תחושת שובע וגם יתרמו לשמירה על החיטוב.
20. אל תגיעו רעבים – ביום הארוחה, אכלו משהו קטן לפני כדי שימנע מכם להתנפל על המזון.
21. בצעו אימוני היט בסמוך לחג – אימוני היט מחזקים, מחטבים וגם שורפים שומן במנוחה לאורך זמן. ביום הארוחה השתדלו לבצע לפניה אימון היט קצר אך עוצמתי.
22. הביישן מפסיד! מתארחים? אל תתביישו לשאול אילו מרכיבים במאכלים השונים – הביישן תמיד מפסיד.
23. בצעו אימון אירובי לאחר החג – שיעזור לטפל במאזן הקלורי. שעה של הליכה מהירה, אופניים, ריצה או ריקוד, יעשו את העבודה.
24. הפרזתם באכילה? קזזו ביום שאחרי. וותרו על ארוחת הבוקר או הערב ביום שאחרי או הקטינו כמויות. בנוסף, אכלו מזון חי כמו סלטים ופירות שיעזרו לגוף להתאזן ולפנות את המזון.
25. שתו מספיק מים ביום שאחרי – המים יסייעו לניקוי ופעולת העיכול ופינוי מהגוף.
