הורדת כולסטרול בעזרת תזונה נכונה

סובלים מרמות גבוהות של כולסטרול? תזונה נכונה יכולה לעזור לכם להוריד את רמות הכולסטרול. קבלו טיפים מה כדאי לאכול וממה עדיף להימנע
כולסטרול הוא חומר שומני, שהגוף שלנו זקוק לו כדי לעבוד כמו שצריך. אבל אם כמויות הכולסטרול בגוף שלנו גבוהות מדי, הכולסטרול עלול להידבק לקירות העורקים ולהצר או לחסום אותם. מצב כזה עלול לגרום למחלות לב למיניהן, אבל הבשורה הטובה היא שתזונה נכונה יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב כאלה.
ישנם שני סוגי כולסטרול, HDL, שהוא הכולסטרול הטוב, ו-LDL, שהוא הכולסטרול הרע. רמות גבוהות של LDL עלולות לגרום לכולסטרול להצטבר בעורקים, בעוד שה-HDL מעביר את הכולסטרול מחלקים שונים בגוף בחזרה לכבד, כדי שזה ינקה את הכולסטרול מהגוף. אם בבדיקות דם התגלה שרמות ה-LDL שלכם גבוהות מדי או שרמות ה-HDL נמוכות מדי, יהיה צורך בטיפול כלשהו, כדי להבטיח תפקוד תקין של הגוף. פעמים רבות הטיפול יכלול טיפול תרופתי, המלצה לביצוע פעילות גופנית ושינוי הרגלי התזונה שלכם.
- שומנים
הגוף שלנו זקוק לשומנים כדי לתפקד כמו שצריך, אבל מומלץ להגביל את צריכת השומנים ולבחור בשומנים בריאים יותר. עד 35% מהצריכה הקלורית שלכם אמורים להגיע משומנים, אבל ודאו שאתם צורכים פחות מ-7% שומנים רווים. שומנים רוויים מעלים את רמות ה-LDL בגוף יותר מכל דבר אחר בתזונה שלכם. הם נמצאים בבשרים, מוצרי חלב, מאפים, מוצרים מעובדים, שוקולד ומאכלים שמטוגנים בשמן עמוק, ורצוי להימנע מהם כמה שאפשר. שומן טרנס הוא שומן אחר שמזיק לגוף. הוא מעלה את רמת ה-LDL ומוריד את ה-HDL. אין לו כל ערכים תזונתיים, והוא אפילו אסור לשימוש בחלק ממדינות המערב. הוא נמצא במוצרים כמו מרגרינה, בורקסים ומוצרים אחרים. במקום כל השומנים האלה, בחרו במזונות שמכילים שומנים בריאים, כמו אגוזים למיניהם, שמן זית, טחינה ואבוקדו.

- סיבים תזונתיים
מזונות שעשירים בסיבים תזונתיים, בעיקר סיבים מסיסים, עוזרים למערכת העיכול להימנע מספיגת כולסטרול. מזונות כאלה, עשירים בסיבים מסיסים, שכדאי להוסיף לתפריט היומי שלכם כוללים בין השאר שיבולת שועל, פירות כמו בננות, תפוחים, אגסים ותפוזים וקטניות למיניהן כמו עדשים, חומוס או שעועית לימה. ירקות ופירות מכילים גם תרכובות מסוימות, שנקראות סטנולים או סטרולים. התרכובות האלה עובדות בדומה לסיבים המסיסים ומסייעות להפחתה בספיגה של כולסטרול בגוף. אבקת סיבים תזונתיים להכנת משקה בטעם תפוח של הרבלייף מכילה סיבים תזונתיים משיבולת שועל, תפוחים, תירס, פירות הדר, סויה ועולש. מנה אחת של אבקת סיבים מספקת 25% מהקצובה היומית המומלצת של הסיבים התזונתיים.

- מלח
כמות המלח שרובנו אוכלים בכל יום גדולה בהרבה מכמות המלח המומלצת לצריכה. ההמלצה הרשמית היא לצרוך עד כפית אחת של מלח ביום, והכמות הזו כוללת את כל המזון שאתם צורכים ביום, בין אם מדובר במזון שהכנתם בעצמכם או במזון קנוי שכבר מכיל מלח. הפחתת צריכת המלח שלכם אמנם לא תוריד את רמות הכולסטרול שלכם, אבל היא יכולה לעזור להוריד את לחץ הדם ובכך להפחית את הסיכון למחלות לב.

- דגים
דגים מסוימים מכילים כמויות גבוהות של חומצות שומן אומגה 3. חומצות השומן האלה אמנם לא מורידות את רמת ה-LDL, אבל הן יכולות לעזור להעלות את רמת ה-HDL ולהפחית את הסיכון להתקף לב. דגים כמו טונה, סלמון או מקרל הם בחירה טובה, שכן הם מקור טוב לחומצות שומן אומגה 3.
