אוכל במחשבה תחילה – מה זו אכילה מודעת ואיך היא תעזור גם לכם

אם אתם מנשנשים מול הטלוויזיה או מוצאים את עצמכם מסיימים את הצלחת בפעם השלישית תוך כדי שיחה עם חברים, זה הזמן להפסיק ולעבור לאכילה מודעת.
אם אף פעם לא שמעתם על המונח “אכילה מודעת”, זה הזמן להתחיל. אכילה מודעת היא בדיוק ההיפך ממה שרובנו עושים כל הזמן. כשאתם אוכלים ארוחת ערב על הספה תוך כדי צפייה בסדרה האהובה שלכם ובקושי זוכרים אחר כך מה אכלתם, זו אכילה לא מודעת. לאכילה לא מודעת יש חסרונות רבים והיא עלולה להוביל לעודף משקל ולהרגלי אכילה גרועים. כדי שתוכלו להתחיל לאכול במחשבה תחילה, הכנו עבורכם את הכתבה הבאה.
- אכילה לא מודעת – חסרונות
כשאתם אוכלים בלי לחשוב על האוכל שאתם מכניסים לפה, אתם לא שואלים את עצמכם אם אתם באמת רעבים, אם המנה שלקחתם גדולה מדי או אם האוכל בכלל טעים לכם. אתם פשוט אוכלים. ומכיוון שאתם לא חושבים על האכילה, אתם מתעלמים מהאיתותים של הגוף שלכם, כמו אלה שאומרים לכם שאתם כבר שבעים.אכילה לא מודעת גורמת פעמים רבות לצריכה של קלוריות רבות יותר ממה שהייתם רוצים וצריכים לצרוך, ואתם עלולים גם למצוא את עצמכם אוכלים מהר מדי, לא לועסים היטב את האוכל ובולעים הרבה אוויר תוך כדי האכילה. מכיוון שלקיבה לוקח כ-20 דקות להודיע למוח שהיא מלאה, אתם עלולים לאכול יותר ממה שהייתם צריכים (ולהרגיש אחר כך רע גם פיזית וגם מנטלית). - אכילה מודעת – יתרונות
כשאתם מודעים לאכילה שלכם, אתם מקשיבים לגוף שלכם וערים לאיתותים שלו לגבי רעב ושובע. אתם לוקחים חלק אמיתי בחוויית האכילה, ולכן נהנים יותר מהאוכל, גם אם אתם אוכלים פחות. אכילה מודעת תעזור לכם להאט את הקצב ולהעריך את האוכל שעל הצלחת שלכם. וכמובן, כשתתחילו להיות מודעים לדרך בה אתם אוכלים, לרוב תגלו שאתם שבעים אחרי כמות קטנה יותר מזו שאתם רגילים אליה. כך לא רק שתצרכו פחות קלוריות, גם תעניקו למערכת העיכול שלכם את הזמן שהיא צריכה כדי לעכל את הארוחה כמו שצריך.

- איך אוכלים בצורה מודעת?
הצעד הראשון לאכילה מודעת הוא להבין למה אתם אוכלים. מה גורם לכם לקום למקרר ולהכין לעצמכם אוכל? אתם באמת רעבים? אתם עייפים? אולי עצבניים או משועממים? דרגו לעצמכם עד כמה אתם רעבים בסולם של 1 עד 5. אחרי שבוע בערך, בדקו עד כמה אכלתם מתוך רעב אמיתי בימים האלה. אם גיליתם שאתם אוכלים בעיקר מתוך שיעמום, שימו לב לרגעים בהם אתם משעוממים, ואל תיפלו בקלות לפיתיון האוכל. נסו למצוא דרכים אחרות להעסיק את עצמכם, הרחק מהמטבח.
1. היו מודעים לכמות האוכל שאתם אוכלים
שימו לב כמה אתם מלאים אחרי שסיימתם לאכול. אתם מלאים עד תחושת שובע נעימה או שהגזמתם ומצאתם את עצמכם מקללים את הפרוסה האחרונה? מודעות לרמת השובע שלכם אחרי האוכל תעזור לכם ללמוד כמה אוכל אתם צריכים באמת לאכול כדי לשבוע. סיכוי גדול שמדובר בכמות קטנה בהרבה מזו שאתם רוצים לאכול. שימו על הצלחת מנה קטנה. אם תהיו רעבים בסוף האוכל, תמיד תוכלו לקחת עוד. והכי חשוב –
הפסיקו לאכול כשאתם מרגישים שהגעתם לשובע נעים, גם אם השארתם קצת אוכל על הצלחת. אם אתם רוצים לוודא שאתם אוכלים את הכמות הנכונה ולא מגזימים, תוכלו להכין לעצמכם שייק מסדרת השייקים של הרבלייף. פשוט מערבבים אבקת משקה עם מים או חלב דל שומן, מוסיפים פירות שאתם אוהבים ונהנים מ-9 גרם חלבון, מינרלים וויטמינים ורק 217 קלוריות למנה.
2. היו מודעים למהירות בה אתם אוכלים
כשאנחנו אוכלים בצורה לא מודעת, אנחנו נוטים לאכול מהר מדי. כמה זמן לוקח לכם לסיים ארוחה? אם סיימתם אחרי פחות מ-10 דקות, נסו להאריך את זמן הארוחה ל-20 דקות. לעסו היטב לפני שאתם בולעים והניחו את הסכו”ם על השולחן בין ביס לביס.
3. היו מודעים לאופן בו אתם אוכלים
אתם אוכלים באוטו בדרך לפגישה, על שולחן העבודה מול המחשב או על הספה בזמן צפייה בטלוויזיה? אם כן, סיכוי גדול שאתם לא שמים לב לאוכל שלכם. נסו לפנות את הזמן לשבת לאכול ולהתרכז באוכל. ערכו לעצמכם ממש טקס קטן – פרשו מפה על השולחן, שימו מוזיקה ונסו להירגע ולאכול בנחת. אנחנו מבטיחים שמערכת העיכול שלכם תודה לכם.