עוגת תפוחים

רכיבים:

2 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמית, מקולפים, ללא הליבה,
(חתוכים לקוביות קטנות)

7 כפות מדידה אבקת פורמולה 1 בטעם וניל כשר למהדרין

2 כפות מדידה אבקת חלבון

2 כפות קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפיה

קורט מלח

½ כפית קינמון

½  כוס חלב דל שומן/ משקה סויה/ שקדים/ שיבולת שועל

2 ביצים

1 פקק תרכיז משקה אלוורה

אבקת סוכר / דבש להגשה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ ומרפדים בנייר אפיה.
  2. מניחים בקערה את אבקת הפורמולה 1 וניל כשר למהדרין, אבקת החלבון, אבקת האפייה,
    קמח השקדים ,קורט המלח והקינמון ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת, מניחים את החלב, הביצים ותרכיז משקה האלוורהומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את התערובת היבשה לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מקפלים פנימה את קוביות התפוחים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
  7. אופים 25-30 דקות, עד להזהבה. העוגה מוכנה כשמחדירים קיסם למרכז והוא יוצא יבש.
    מחלצים את העוגה מהתבנית ומצננים על גבי רשת.

לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר או יוצקים מעט דבש

צילום: דן פרץ

צילום: דן פרץ

 

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קלוריות)994
(*לכל התבנית)
חלבון (ג)66.4
פחמימות (ג)99.7
שומן (ג)35.8

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מתכונים
01-12-2020
שייק תות וזרעי צ'יה
ספורט
29-11-2020
הסיבות האמיתיות והמפתיעות: למה אנחנו כל זמן רעבים?
ספורט
26-11-2020
אימון הרווח בין הרגליים: התרגילים הכי יעילים לחיטוב הירך הפנימית
מתכונים
24-11-2020
שייק כתום
ספורט
22-11-2020
פנו זמן ליוגה
ספורט
19-11-2020
סתיו בטוח: איך מחזקים את מערכת החיסון?
תזונה
16-11-2020
למה שומן בטני הוא השומן הכי מסוכן, ממה הוא נגרם ואיך נפטרים ממנו?
תזונה
08-11-2020
לאכול פחות מתוק - לרגל יום הסוכרת