קרדיט צילום: דן פרץ

· סלט דלורית וקינואה ·

16 מנות

סלט מזין ומקור מעולה לחלבון שניתן ליהנות ממנו בכל שעה ביום.

רכיבים:

◦    1 דלורית קטנה (במשקל של כ-500 גרם), מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ

◦   1 כף שמן זית

◦    עלים מ-10 גבעולי תימין

◦    250 מ”ל מים או ציר ירקות

◦   125 גרם (⅔ כוס) קינואה

◦    2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה

◦   40 גרם שקדים טבעיים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה, קצוצים גס

◦    2 כפות מדידה אבקת חלבון

◦   100 גרם גבינת פטה, מפוררת

◦  4 כפות פטרוזיליה קצוצה

◦  מלח ים, לפי הטעם

◦  פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. מניחים את קוביות הדלורית בקערה, מוסיפים את שמן הזית ועלי התימין, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים בתבנית בשכבה אחידה וצולים בתנור עד שהדלורית רכה ושחומה, כ-30-40 דקות. מצננים ומניחים בקערה.
  3. מניחים את המים או ציר הירקות בסיר ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מוסיפים את הקינואה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 10-12 דקות, עד שכל הנוזלים נספגו והקינואה רכה
  4. מוסיפים אבקת מרק עגבניות, מערבבים, מכסים, ומניחים בצד 5 דקות.
  5. מוסיפים לדלורית את הקינואה, השקדים, אבקת החלבון, גבינת הפטה והפטרוזיליה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

250
אנרגיה (קלוריות)
13
חלבון (ג)
6.8
פחמימות (ג)
16
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
25-02-2024
שמרו על בלאנס: תרגיל שיווי משקל שיחטב לכם את כל הגוף
תזונה
18-02-2024
אותה כמות קלוריות רק בלילה: מה זה עושה לגוף שלנו?
ספורט
14-02-2024
איך פעילות גופנית משותפת תשפר את הזוגיות שלכם?
מתכונים
13-02-2024
מתכון להכנת עוגת קרם שוקולד מפנקת
טיפוח
11-02-2024
המדריך השלם לטיפוח בחורף
תזונה
08-02-2024
חורף בריא: תרופות סבתא שיחזקו אתכם
מתכונים
06-02-2024
מתכון להכנת שייק קפה אגוזי לוז
תזונה
04-02-2024
איך לרדת במשקל ללא פעילות גופנית בחורף?

תפריט נגישות