
· מרק כרובית בניחוח כורכום ·
מתכון למרק כרובית בניחוח כורכום
מרכיבים ל-6 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל צהוב בינוני, חתוך לקוביות
- 2 גזרים גדולים, קלופים וקצוצים
- 2 גבעולי סלרי גדולים, קצוצים
- 1 ראש כרובית גדול, חתוך לפרחים בקוטר 2.5 ס”מ
- 2 שיני שום, טחונות דק
- 2 כפיות זנגביל טרי, קלוף וטחון דק
- 1 כפית כורכום טחון
- 1 כפית כמון טחון
- 4 כוסות ציר עוף או ירקות דל נתרן
- ½ כוס חלב קוקוס דל שומן
- מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר מרק או בסיר בישול הולנדי על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר הקצוץ והסלרי ומטגנים קלות עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים שום, ג’ינג’ר וכרובית ומטגנים קלות עוד דקה או שתיים.
- מערבבים פנימה כורכום וכמון.
- מוסיפים את הציר ומביאים את התערובת לרתיחה, מנמיכים ומחממים עד לרתיחה, מכסים ומניחים לתערובת לרתוח בערך 20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
- מסירים מהאש.
- טוחנים את המרק בכמויות קטנות בבלנדר (היזהרו עם הנוזל החם), או משתמשים בבלנדר ידני כדי לטחון את המרק עד לקבלת תערובת חלקה.
- מחזירים את המרק לסיר, מערבבים פנימה את חלב הקוקוס, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומחממים מחדש על אש בינונית-נמוכה.
138
אנרגיה (קלוריות)
4.8
חלבון (ג)
14
פחמימות (ג)
8.0
שומן (ג)