· מרק כרובית בניחוח כורכום ·

מתכון למרק כרובית בניחוח כורכום

מרכיבים ל-6 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל צהוב בינוני, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים גדולים, קלופים וקצוצים
  • 2 גבעולי סלרי גדולים, קצוצים
  • 1 ראש כרובית גדול, חתוך לפרחים בקוטר 2.5 ס”מ
  • 2 שיני שום, טחונות דק
  • 2 כפיות זנגביל טרי, קלוף וטחון דק
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 4 כוסות ציר עוף או ירקות דל נתרן
  • ½ כוס חלב קוקוס דל שומן
  • מלח ופלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר מרק או בסיר בישול הולנדי על אש בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר הקצוץ והסלרי ומטגנים קלות עד שהם מתרככים מעט.
  3. מוסיפים שום, ג’ינג’ר וכרובית ומטגנים קלות עוד דקה או שתיים.
  4. מערבבים פנימה כורכום וכמון.
  5. מוסיפים את הציר ומביאים את התערובת לרתיחה, מנמיכים ומחממים עד לרתיחה, מכסים ומניחים לתערובת לרתוח בערך 20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  6. מסירים מהאש.
  7. טוחנים את המרק בכמויות קטנות בבלנדר (היזהרו עם הנוזל החם), או משתמשים בבלנדר ידני כדי לטחון את המרק עד לקבלת תערובת חלקה.
  8. מחזירים את המרק לסיר, מערבבים פנימה את חלב הקוקוס, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומחממים מחדש על אש בינונית-נמוכה.

 

138
אנרגיה (קלוריות)
4.8
חלבון (ג)
14
פחמימות (ג)
8.0
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
26-05-2024
למה כל כך קשה לנו להתמיד באימונים ומהם סודות ההתמדה?
ספורט
23-05-2024
פילאטיס רצפה או מכשירים? מה עדיף?
מתכונים
21-05-2024
מתכון תה קר בטעם לימון ומנגו
תזונה
18-05-2024
הסוד לגוף צעיר: מה להכניס לשייק כדי להישאר צעירים?
ספורט
16-05-2024
כיצד לשחרר צוואר תפוס?
תזונה
09-05-2024
16 טיפים מעולים ליום עצמאות בריא יותר
מתכונים
07-05-2024
מתכון להכנת עוגת גבינה לימונית
ספורט
04-05-2024
איך לחזור לרוץ אחרי הפוגה ארוכה?

תפריט נגישות