· מרק כרובית בניחוח כורכום ·

מתכון למרק כרובית בניחוח כורכום

מרכיבים ל-6 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל צהוב בינוני, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים גדולים, קלופים וקצוצים
  • 2 גבעולי סלרי גדולים, קצוצים
  • 1 ראש כרובית גדול, חתוך לפרחים בקוטר 2.5 ס”מ
  • 2 שיני שום, טחונות דק
  • 2 כפיות זנגביל טרי, קלוף וטחון דק
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 4 כוסות ציר עוף או ירקות דל נתרן
  • ½ כוס חלב קוקוס דל שומן
  • מלח ופלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר מרק או בסיר בישול הולנדי על אש בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר הקצוץ והסלרי ומטגנים קלות עד שהם מתרככים מעט.
  3. מוסיפים שום, ג’ינג’ר וכרובית ומטגנים קלות עוד דקה או שתיים.
  4. מערבבים פנימה כורכום וכמון.
  5. מוסיפים את הציר ומביאים את התערובת לרתיחה, מנמיכים ומחממים עד לרתיחה, מכסים ומניחים לתערובת לרתוח בערך 20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  6. מסירים מהאש.
  7. טוחנים את המרק בכמויות קטנות בבלנדר (היזהרו עם הנוזל החם), או משתמשים בבלנדר ידני כדי לטחון את המרק עד לקבלת תערובת חלקה.
  8. מחזירים את המרק לסיר, מערבבים פנימה את חלב הקוקוס, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומחממים מחדש על אש בינונית-נמוכה.

 

138
אנרגיה (קלוריות)
4.8
חלבון (ג)
14
פחמימות (ג)
8.0
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מתכונים
05-07-2022
מתכון להכנת ארטיק חלבה בננה
תזונה
03-07-2022
איך לגרום לילדים לאכול בריא?
תזונה
30-06-2022
זהירות טחינה: כמה עולות לכם התוספות לסלט?
ספורט
26-06-2022
האם בקיץ שורפים יותר קלוריות בגלל שמזיעים יותר?
טיפוח
23-06-2022
איך להיפטר מפיגמנטציה?
מתכונים
21-06-2022
מתכון להכנת שייק שוקולד קפוצ'ינו
תזונה
19-06-2022
מה מסתתר במוצרים שאנחנו מכניסים הבייתה?
ספורט
14-06-2022
הבליטה המפורסמת: איך אפשר להתאמן כשיש בקע טבורי?