· מרק חומוס ·

מרק חומוס

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 4 כפיות בהרט
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
  • 400 גרם גרגירי חומוס מבושלים קפואים
  • 2 ½ -3  כוסות מים או ציר ירקות
  • ½ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה
  • 3 כפות מדידה אבקת חלבון
  • 2 כפות עלי כוסברה, קצוצים דק
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
  2. מוסיפים את הבהרט, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העגבניות המשומרות עם כל הנוזלים, גרגירי החומוס והמים (או ציר הירקות) ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת מרק עגבניות, אבקת חלבון וכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

459
אנרגיה (קלוריות)
33.7
חלבון (ג)
78.3
פחמימות (ג)
10.7
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
26-05-2024
למה כל כך קשה לנו להתמיד באימונים ומהם סודות ההתמדה?
ספורט
23-05-2024
פילאטיס רצפה או מכשירים? מה עדיף?
מתכונים
21-05-2024
מתכון תה קר בטעם לימון ומנגו
תזונה
18-05-2024
הסוד לגוף צעיר: מה להכניס לשייק כדי להישאר צעירים?
ספורט
16-05-2024
כיצד לשחרר צוואר תפוס?
תזונה
09-05-2024
16 טיפים מעולים ליום עצמאות בריא יותר
מתכונים
07-05-2024
מתכון להכנת עוגת גבינה לימונית
ספורט
04-05-2024
איך לחזור לרוץ אחרי הפוגה ארוכה?

תפריט נגישות