צילום: דן פרץ

· עוגת גבינה לימונית ·

תבנית בקוטר 20 ס״מ.

רכיבים

לבסיס:

  • ¾ כוס קמח כוסמין
  • 6 כפות קמח שקדים
  • 5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
  • 2 כפות חלב דל שומן/ משקה שיבולת שועל/ שקדים/ סויה
  • 1 פקק תרכיז משקה אלוורה בטעם טבעי
  • 2 ביצים

לקרם גבינה:

  • 500גרם גבינה לבנה ,5% בטמפרטורת החדר
  • 1 מיכל שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים שלמות, בטמפרטורת החדר
  • קליפה מגוררת ומיץ סחוט מ-1 לימון
  • 3 כפות אבקת סיבים תזונתיים
  • 2כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל

אופן הכנה

  1. להכנת הבסיס: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה משומן קלות.
  2. מניחים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מעבירים לתבנית, משטחים לשכבה אחידה ואופים 10 דקות עד להזהבה. מצננים.
  4. להכנת המילוי: מרפדים את דפנות התבנית בנייר אפיה.
  5. מניחים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
  6. יוצקים את התערובת מעל הבסיס האפוי ומשטחים לשכבה אחידה. אופים 20-25 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והעוגה לא רוטטת. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שמכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 2-3 שעות לפני ההגשה.
300
אנרגיה (קלוריות)
18.2
חלבון (ג)
20.7
פחמימות (ג)
15.1
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
16-05-2024
כיצד לשחרר צוואר תפוס?
תזונה
09-05-2024
16 טיפים מעולים ליום עצמאות בריא יותר
ספורט
04-05-2024
איך לחזור לרוץ אחרי הפוגה ארוכה?
ספורט
02-05-2024
הגיע הזמן: 6 הרגלי כושר שהגיע הזמן להפסיק איתם כבר
תזונה
18-04-2024
ניקוי רעלים: מה אוכלים ומתי עושים?
טיפוח
11-04-2024
ניקיון פסח ולא רק בבית: 5 דברים לא בריאים שכדאי לנקות מהחיים שלנו
ספורט
04-04-2024
איזה תרגילים משפרים את מצב הרוח?

תפריט נגישות