
קרדיט צילום: דן פרץ
· מלבי ·
מלבי
2 מנות
רכיבים:
◦ ½ ליטר חלב דל שומן
◦ ¼ כוס קורנפלור
◦ 2 כפות מדידה אבקת פורמולה 1 בטעם וניל/ וניל כשר למהדרין
◦ 1 כפית דבש
◦ ½ כפית תמצית וניל
לסירופ פטל:
◦ ½ כפית משקה נמס צמחי בטעם פטל
◦ 1 כפית דבש
◦ ¼ כוס מים
להגשה:
◦ 1 כף גרגרי רימון
◦ 1 כף שבבי קוקוס קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
◦ 1 כף פיסטוקים קלויים במחבת יבשה עד להזהבה, קצוץ גס
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה ½ כוס חלב עם קורנפלור עד שהקורנפלור נמס וללא גושים.
- מחממים בסיר את יתרת החלב עד להרתחה.
- יוצקים פנימה את תערובת הקורנפלור ומוסיפים לסיר את האבקת פורמולה1, הדבש ותמצית הוניל ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לתערובת סמיכה ומבעבעת.
- מחלקים את המלבי לכוסות הגשה ומצננים במקרר.
- להכנת הסירופ: מניחים את המים, הדבש ואבקת המשקה נמס צמחי בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות ומסירים מהאש. מצננים לחלוטין.
- יוצקים כפית של הסירופ מעל המלבי. מפזרים גרגירי רימון, שבבי קוקוס ופיסטוק קצוץ גס ומגישים.
326
אנרגיה (קלוריות)
14
חלבון (ג)
47.6
פחמימות (ג)
9.7
שומן (ג)
אופן הכנת השייק
![]() |
נוזל |
![]() |
אבקה ושאר מרכיבים |
![]() |
ניתן להוסיף מעט קוביות קרח |
![]() |
לערבל בבלנדר |