סופגניות ביס ריקוטה
סופגניות ביס ריקוטה
רכיבים
200 גרם גבינת ריקוטה
2 ביצים
2 כפות מדידה אבקת חלבון
3 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
½ כפית קינמון
שמן זרעי ענבים, לטיגון
אבקת סוכר, להגשה
אופן הכנה
- מניחים את גבינת הריקוטה והביצים בקערה וטורפים לבלילה חלקה.
- מוסיפים את אבקת החלבון, אבקת הפורמולה 1 וניל, אבקת האפיה, המלח והקינמון ומערבבים.
- מחממים מחבת עמוקה עם שמן בגובה 1 ס״מ מעל להבה בינונית. כשהשמן חם, מניחים בעדינות כפיות של הבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
טיפ
טיגון בשמן זרעי ענבים הופך כל טיגון לבריא יותר
צילום: דן פרץ
ערכים תזונתיים:
אנרגיה (קלוריות) | 109 |
חלבון (ג) | 1.8 |
פחמימות (ג) | 0.9 |
שומן (ג) | 9 |