
קרדיט צילום: דן פרץ
· סופגניות ביס ריקוטה ·
סופגניות ביס ריקוטה
רכיבים
200 גרם גבינת ריקוטה
2 ביצים
2 כפות מדידה אבקת חלבון
3 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
½ כפית קינמון
שמן זרעי ענבים, לטיגון
אבקת סוכר, להגשה
אופן הכנה
- מניחים את גבינת הריקוטה והביצים בקערה וטורפים לבלילה חלקה.
- מוסיפים את אבקת החלבון, אבקת הפורמולה 1 וניל, אבקת האפיה, המלח והקינמון ומערבבים.
- מחממים מחבת עמוקה עם שמן בגובה 1 ס״מ מעל להבה בינונית. כשהשמן חם, מניחים בעדינות כפיות של הבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
טיפ
טיגון בשמן זרעי ענבים הופך כל טיגון לבריא יותר
109
אנרגיה (קלוריות)
1.8
חלבון (ג)
0.9
פחמימות (ג)
9
שומן (ג)