· פשטידת פטריות ·
פשטידת פטריות
6 מנות
תבנית בגודל 20/20 ס”מ
רכיבים
◦ 1-2 כפות שמן זית
◦ 1 בצל, קצוץ דק
◦ 2 שיני שום, כתושות
◦ 1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
◦ 1 מיכל קוטג׳ 5% או גבינת ריקוטה
◦ 6 כפות מדידה אבקת חלבון
◦ 3 ביצים
◦ ⅓ כוס עשבי תבלין קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, תימין, עירית)
◦ ½ כוס קמח רגיל או כל קמח ללא גלוטן
◦ 1 כפית אבקת אפיה
◦ מלח ים, לפי הטעם
◦ פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. כשהשמן חם,
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה. - מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מגירות נוזלים ומתרככות מעט.
מוסיפים את השום ומטגנים דקה ומצננים. - מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20/20 ס״מ במעט שמן.
- מניחים בקערה נקייה את תערובת הפטריות, גבינת קוטג׳, אבקת חלבון, ביצים,
עשבי תבלין, קמח ואבקת האפיה ומערבבים
רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. - מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות, עד להזהבה.
180
אנרגיה (קלוריות)
15
חלבון (ג)
14.2
פחמימות (ג)
7.1
שומן (ג)