פשטידת פטריות

פשטידת פטריות

6 מנות

תבנית בגודל 20/20 ס"מ

רכיבים

◦   1-2 כפות שמן זית
◦   1 בצל, קצוץ דק
◦  2 שיני שום, כתושות
◦  1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
◦   1 מיכל קוטג׳ 5% או גבינת ריקוטה
◦    6 כפות מדידה אבקת חלבון
◦    3 ביצים
◦   ⅓ כוס עשבי תבלין קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, תימין, עירית)
◦    ½ כוס קמח רגיל או כל קמח ללא גלוטן
◦   1 כפית אבקת אפיה
◦   מלח ים, לפי הטעם
◦   פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. כשהשמן חם,
    מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מגירות נוזלים ומתרככות מעט.
    מוסיפים את השום ומטגנים דקה ומצננים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20/20 ס״מ במעט שמן.
  4. מניחים בקערה נקייה את תערובת הפטריות, גבינת קוטג׳, אבקת חלבון, ביצים,
    עשבי תבלין, קמח ואבקת האפיה ומערבבים
    רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות, עד להזהבה.

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קלוריות) 180
חלבון (ג) 15
פחמימות (ג) 14.2
שומן (ג) 7.1

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מתכונים
27-07-2021
מתכון להכנת שייק קיק סטארט
ספורט
26-07-2021
האימון של הקיץ – אימון פירמידה מושלם
תזונה
22-07-2021
הארטיק המושלם לקיץ שהוא גם בריא וגם מרענן
מתכונים
20-07-2021
מתכון להכנת משקה חמוציות או לא להיות
מתכונים
13-07-2021
מתכון להכנת סמבוסק עשיר בחלבון / רוני רצאבי
ספורט
12-07-2021
הסוד של האירובי
טיפוח
08-07-2021
הדברים שיאריכו לכם את החיים