· פשטידת פטריות ·

פשטידת פטריות

6 מנות

תבנית בגודל 20/20 ס”מ

רכיבים

◦   1-2 כפות שמן זית
◦   1 בצל, קצוץ דק
◦  2 שיני שום, כתושות
◦  1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
◦   1 מיכל קוטג׳ 5% או גבינת ריקוטה
◦    6 כפות מדידה אבקת חלבון
◦    3 ביצים
◦   ⅓ כוס עשבי תבלין קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, תימין, עירית)
◦    ½ כוס קמח רגיל או כל קמח ללא גלוטן
◦   1 כפית אבקת אפיה
◦   מלח ים, לפי הטעם
◦   פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. כשהשמן חם,
    מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מגירות נוזלים ומתרככות מעט.
    מוסיפים את השום ומטגנים דקה ומצננים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20/20 ס״מ במעט שמן.
  4. מניחים בקערה נקייה את תערובת הפטריות, גבינת קוטג׳, אבקת חלבון, ביצים,
    עשבי תבלין, קמח ואבקת האפיה ומערבבים
    רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות, עד להזהבה.
180
אנרגיה (קלוריות)
15
חלבון (ג)
14.2
פחמימות (ג)
7.1
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
11-04-2024
ניקיון פסח ולא רק בבית: 5 דברים לא בריאים שכדאי לנקות מהחיים שלנו
טיפוח
07-04-2024
הקפידו על השינה: 8 סכנות בחוסר שינה מצטבר
ספורט
04-04-2024
איזה תרגילים משפרים את מצב הרוח?
מתכונים
01-04-2024
מתכון להכנת שייק קרם פטל
תזונה
28-03-2024
למה חטיפי חלבון עכשיו יותר נחוצים מתמיד?
תזונה
24-03-2024
איזה נשנושים ימנעו זלילות ליליות?
ספורט
21-03-2024
אתגרי הכושר ששיגעו את הרשת
טיפוח
17-03-2024
7 דרכים לדעת אם אתם אוכלים יותר מדי סוכר

תפריט נגישות