מרק שמנת פטריות

מרק שמנת פטריות

אין כמו מרק חם ביום קר

2 מנות

רכיבים

◦   3 כפות שמן זית
◦   1 בצל, קצוץ דק
◦   1 שן שום, פרוסה דק
◦    1 ענף תימין
◦   1 סלסלת פטריות שמפיניון, נקיות ופרוסות
◦    2 כוסות מים
◦   ⅓ כוס שמנת לבישול 15%
◦     3 כפות מדידה אבקת חלבון
◦    מלח ים, לפי הטעם
◦    פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה

◦    2 כפות פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום, התימין והפטריות, מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 5 דקות, עד לריכוך.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
  4. מוסיפים את השמנת ואבקת החלבון ומתבלים במלח ופלפל.
  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.
  6. מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קלוריות) 274
חלבון (ג) 10.2
פחמימות (ג) 28.2
שומן (ג) 2.8

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
17-06-2021
ריצה בקיץ: איך מפסיקים לתרץ וממשיכים לרוץ גם בעונה החמה?
מתכונים
15-06-2021
מתכון להכנת שייק ונילה סקאיי
תזונה
13-06-2021
רגע לפני תחילת הקיץ: 9 דרכים שיעזרו לכם לצרוך פחות קלוריות
תזונה
10-06-2021
10 דרכים לשפר פוריות
מתכונים
08-06-2021
מתכון להכנת שייק פצצת ויטמינים
ספורט
03-06-2021
איך להישמר מפציעות כושר מסוכנות? המדריך השלם למניעת פציעות מאימונים
מתכונים
01-06-2021
מתכון להכנת עוגיות שוקולד רכות