קרדיט צילום: דן פרץ

· מרק שמנת פטריות ·

מרק שמנת פטריות

אין כמו מרק חם ביום קר

2 מנות

רכיבים

◦   3 כפות שמן זית
◦   1 בצל, קצוץ דק
◦   1 שן שום, פרוסה דק
◦    1 ענף תימין
◦   1 סלסלת פטריות שמפיניון, נקיות ופרוסות
◦    2 כוסות מים
◦   ⅓ כוס שמנת לבישול 15%
◦     3 כפות מדידה אבקת חלבון
◦    מלח ים, לפי הטעם
◦    פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה

◦    2 כפות פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום, התימין והפטריות, מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 5 דקות, עד לריכוך.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
  4. מוסיפים את השמנת ואבקת החלבון ומתבלים במלח ופלפל.
  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.
  6. מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

274
אנרגיה (קלוריות)
10.2
חלבון (ג)
28.2
פחמימות (ג)
2.8
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
11-07-2024
7 דברים קטנים שאתם יכולים לעשות לקיץ בריא יותר
מתכונים
10-07-2024
מתכון הכנה חטיף פרוזן יוגורט ואוכמניות
ספורט
07-07-2024
אכילה בריאה בגיל ההתבגרות - המדריך המלא!
ספורט
04-07-2024
להתחזק בחכמה: איך נערכים לאימונים בקיץ?
ספורט
30-06-2024
באיזו שעה ביום הכי כדאי לשתות מים?
ספורט
27-06-2024
יום בריאות הנפש: מהם הדברים שפוגעים בנפש שלנו ומה מחזק אותה?
מתכונים
25-06-2024
מתכון הכנה חטיף שוקולד שקדים
ספורט
23-06-2024
חידוש מבפנים: כיצד לשפר את בריאות הכבד בדרכים טבעיות?

תפריט נגישות