קרדיט צילום: דן פרץ

· מרק שמנת פטריות ·

מרק שמנת פטריות

אין כמו מרק חם ביום קר

2 מנות

רכיבים

◦   3 כפות שמן זית
◦   1 בצל, קצוץ דק
◦   1 שן שום, פרוסה דק
◦    1 ענף תימין
◦   1 סלסלת פטריות שמפיניון, נקיות ופרוסות
◦    2 כוסות מים
◦   ⅓ כוס שמנת לבישול 15%
◦     3 כפות מדידה אבקת חלבון
◦    מלח ים, לפי הטעם
◦    פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה

◦    2 כפות פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום, התימין והפטריות, מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 5 דקות, עד לריכוך.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
  4. מוסיפים את השמנת ואבקת החלבון ומתבלים במלח ופלפל.
  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.
  6. מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

274
אנרגיה (קלוריות)
10.2
חלבון (ג)
28.2
פחמימות (ג)
2.8
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
11-04-2024
ניקיון פסח ולא רק בבית: 5 דברים לא בריאים שכדאי לנקות מהחיים שלנו
טיפוח
07-04-2024
הקפידו על השינה: 8 סכנות בחוסר שינה מצטבר
ספורט
04-04-2024
איזה תרגילים משפרים את מצב הרוח?
מתכונים
01-04-2024
מתכון להכנת שייק קרם פטל
תזונה
28-03-2024
למה חטיפי חלבון עכשיו יותר נחוצים מתמיד?
תזונה
24-03-2024
איזה נשנושים ימנעו זלילות ליליות?
ספורט
21-03-2024
אתגרי הכושר ששיגעו את הרשת
טיפוח
17-03-2024
7 דרכים לדעת אם אתם אוכלים יותר מדי סוכר

תפריט נגישות