קרדיט צילום: דן פרץ

· מרק שמנת פטריות ·

מרק שמנת פטריות

אין כמו מרק חם ביום קר

2 מנות

רכיבים

◦   3 כפות שמן זית
◦   1 בצל, קצוץ דק
◦   1 שן שום, פרוסה דק
◦    1 ענף תימין
◦   1 סלסלת פטריות שמפיניון, נקיות ופרוסות
◦    2 כוסות מים
◦   ⅓ כוס שמנת לבישול 15%
◦     3 כפות מדידה אבקת חלבון
◦    מלח ים, לפי הטעם
◦    פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה

◦    2 כפות פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום, התימין והפטריות, מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 5 דקות, עד לריכוך.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
  4. מוסיפים את השמנת ואבקת החלבון ומתבלים במלח ופלפל.
  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.
  6. מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
274
אנרגיה (קלוריות)
10.2
חלבון (ג)
28.2
פחמימות (ג)
2.8
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
תזונה
15-05-2022
איך לטפל בדלקת? המאכלים שכדאי ולא כדאי לכם לאכול
ספורט
12-05-2022
למה קרוספיט מומלץ לגברים?
מתכונים
10-05-2022
מתכון להכנת ספרינג רול עם דיפ בוטנים
תזונה
08-05-2022
6 סיבות שעלולות לגרום לכם לאבד שליטה לגבי האכילה
ספורט
01-05-2022
טעויות שעושים באימונים הגורמות לכאבי גב
טיפוח
24-04-2022
הסימנים שמצביעים שכנראה יש לכם מחסור בוויטמין D
טיפוח
21-04-2022
סדרו את היום: איך לנהל את הזמן כדי להצליח לחיות באורח חיים בריא?
מתכונים
19-04-2022
מתכון להכנת שייק סגול