
קרדיט צילום: דן פרץ
· מרק שמנת פטריות ·
מרק שמנת פטריות
אין כמו מרק חם ביום קר
2 מנות
רכיבים
◦ 3 כפות שמן זית
◦ 1 בצל, קצוץ דק
◦ 1 שן שום, פרוסה דק
◦ 1 ענף תימין
◦ 1 סלסלת פטריות שמפיניון, נקיות ופרוסות
◦ 2 כוסות מים
◦ ⅓ כוס שמנת לבישול 15%
◦ 3 כפות מדידה אבקת חלבון
◦ מלח ים, לפי הטעם
◦ פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
להגשה
◦ 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את השום, התימין והפטריות, מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 5 דקות, עד לריכוך.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים את השמנת ואבקת החלבון ומתבלים במלח ופלפל.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.
- מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
274
אנרגיה (קלוריות)
10.2
חלבון (ג)
28.2
פחמימות (ג)
2.8
שומן (ג)