קרדיט צילום: דן פרץ

· ממרח חומוס דלעת ·

רכיבים

◦   500 גרם דלעת או דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס״מ

◦   שמן זית

◦   1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר גם קפוא או מקופסת שימורים)

◦   2 כפות מדידה אבקת חלבון

◦  ¼ כוס טחינה גולמית

◦  1 שן שום, כתושה

◦  ½ לימון, סחוט טרי

◦  מלח, לפי הטעם

◦   פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה

◦    שמן זית

◦    פפריקה

◦    כמון

◦    פלפל צ׳ילי גרוס

◦    פטרוזיליה קצוצה

 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. מניחים את קוביות הדלעת בתבנית, יוצקים 1-2 כפות שמן זית ומערבבים היטב. צולים בתנור כ-30 דקות, עד להזהבה וריכוך. מצננים.
  3. מניחים את קוביות הדלעת בקערה של מעבד מזון. מוסיפים את גרגרי החומוס, אבקת החלבון, הטחינה הגולמית, שן השום, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומעבדים למחית חלקה. במידה והמחית סמיכה מדי אפשר להוסיף מעט מים קרים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  4. מעבירים לקערית שטוחה. יוצקים מעל שמן זית ובוזקים מעט פפריקה, פלפל צ׳ילי גרוס וכמון. מפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים.

בתיאבון !

607
אנרגיה (קלוריות)
40.4
חלבון (ג)
84.3
פחמימות (ג)
24.6
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
23-06-2024
חידוש מבפנים: כיצד לשפר את בריאות הכבד בדרכים טבעיות?
ספורט
20-06-2024
זהירות: מה חשוב שיהיה בכל תפריט חיטוב?
ספורט
16-06-2024
חלאס הגזמתם: אלו הסימנים שאתם מתאמנים יותר מדי
מתכונים
11-06-2024
מתכון הכנה מעדן תות שוקו-וניל
ספורט
09-06-2024
בלי שום מילה על דיאטה: הספורט שיעזור לכם להתחטב בחג שבועות
תזונה
06-06-2024
המינרל שכל מתאמן חייב להכיר
ספורט
02-06-2024
חימום לפני אימון: נחוץ או מיותר?
ספורט
26-05-2024
למה כל כך קשה לנו להתמיד באימונים ומהם סודות ההתמדה?

תפריט נגישות