סמבוסק עשיר בחלבון / רוני רצאבי

קרדיט צילום: דן פרץ

סמבוסק  עשיר בחלבון / רוני רצאבי

לבצק:

גביע יוגורט בטעם טבעי
180 גרם קמח כוסמין מלא
3 כפות מדידה אבקת חלבון או  2 כפות מדידה אבקת חלבון ו-1 אבקת מרק עגבניות גורמה
חצי שקית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
שומשום או קצח

מילוי:

2 עגבניות, חתוכות לקוביות
גבינה לבחירה: מוצרלה / פטה / בולגרית
עשבי תבלין: בזיליקום, אורגנו
זיתים

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: להניח בקערה את קמח הכוסמין, אבקת האפיה, מלח, יוגורט, ביצים, אבקת החלבון (ואם תרצו גם אבקת מרק עגבניות גורמה) ולערבב היטב. ללוש עד שיוצא בצק אחיד (אפשר לקרר מעט בסוף הלישה).
  1. להכנת המילוי: להנניח בקערה את כל המרכיבים ולערבב

אם רוצים רוטב עגבניות: להניח את העגבניות בבלנדר ולהוסיף כף שטוחה של אבקת מרק עגבניות. לטחון למרקם אחיד. להוסיף לרוטב את הגבינה, עשי התיבול וזיתים או כל תוספת שהיא לטעמכם.

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לרדד את הבצק למשטח אחיד, אפשר לקמח מידי פעם. לקרוץ עיגולים ולמלא כל עיגול במילוי. לסגור לחצי ירח ולהדק מסביב עם מזלג. להבריש כל סמבוסק בביצה ולפזר מעט שומשום או קצח. להכניס לתנור ל-10-15 דקות עד שמשחים.

צילום: דן פרץ


כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מתכונים
27-07-2021
מתכון להכנת שייק קיק סטארט
ספורט
26-07-2021
האימון של הקיץ – אימון פירמידה מושלם
תזונה
22-07-2021
הארטיק המושלם לקיץ שהוא גם בריא וגם מרענן
מתכונים
20-07-2021
מתכון להכנת משקה חמוציות או לא להיות
ספורט
12-07-2021
הסוד של האירובי
טיפוח
08-07-2021
הדברים שיאריכו לכם את החיים
מתכונים
06-07-2021
מתכון להכנת שייק מלון אננס