קרדיט צילום: דן פרץ

· מאפינס תרד וגבינות ·

10-12 מאפינס

 

רכיבים:

  •    2 ביצים
  •   ½ כוס חלב דל שומן/ קוקוס/ סויה/ משקה שיבולת שועל
  •   100 גרם יוגורט 3%
  •   150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  •   3 כפות קמח כוסמין (לא חובה)
  •   5 כפות מדידה אבקת חלבון
  •   1 כפית אבקת אפיה
  •   1 כוס עלי תרד תורכי טריים, שטופים וקצוצים
  •   3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  •   1 קישוא, מגורר בפומפייה וסחוט מנוזלים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנז׳טים מנייר
  2. מניחים בקערה את הביצים, החלב, היוגורט והגבינה המגוררת ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת החלבון ואבקת האפיה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את עלי התרד, הקישוא המגורר והבצל הירוק, ומתבלים במלח ופלפל
  4. מחלקים את התערובת בין השקעים עד ל¾- מגובהן, ואופים 25-30 דקות, עד להזהבה.

טיפ:

לפשטידה אפשר לאפות בתבנית אחת גדולה.

 

 

 

צלם דן פרץ

 

76
אנרגיה (קלוריות)
6.9
חלבון (ג)
5.8
פחמימות (ג)
2.9
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
16-05-2024
כיצד לשחרר צוואר תפוס?
תזונה
09-05-2024
16 טיפים מעולים ליום עצמאות בריא יותר
מתכונים
07-05-2024
מתכון להכנת עוגת גבינה לימונית
ספורט
04-05-2024
איך לחזור לרוץ אחרי הפוגה ארוכה?
ספורט
02-05-2024
הגיע הזמן: 6 הרגלי כושר שהגיע הזמן להפסיק איתם כבר
תזונה
18-04-2024
ניקוי רעלים: מה אוכלים ומתי עושים?
טיפוח
11-04-2024
ניקיון פסח ולא רק בבית: 5 דברים לא בריאים שכדאי לנקות מהחיים שלנו

תפריט נגישות