עוגיות טחינה ושקדים

עוגיות טחינה ושקדים
18 עוגיות

רכיבים

150 גרם טחינה גולמית

80 מ"ל סירופ מייפל

120 גרם קמח שקדים

½ כפית אבקת אפיה

1 כף מדידה אבקת חלבון של הרבלייף

1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל של הרבלייף

4 כפות שומשום

אופן הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

מניחים את הטחינה הגולמית וסירופ המייפל בקערה ומערבבים היטב.

מוסיפים את קמח השקדים, אבקת האפיה, אבקת החלבון
ואבקת הפורמולה 1 בטעם וניל ומערבבים עד שמתקבל בצק.

מניחים את זירעוני השומשום בקערית שטוחה.

מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגוז מלך ומגלגלים בזירעוני השומשום לציפוי.

מניחים את הכדורים על תבנית האפיה ומשטחים קלות.

אופים 10-12 דקות, עד שמופיעים סדקים על פני העוגיות והתחתית שלהן זהובה.

מצננים על רשת.

צילום: דן פרץ

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קלוריות)125
חלבון (ג)3.9
פחמימות (ג)6.8
שומן (ג)9.3

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מתכונים
01-12-2020
שייק תות וזרעי צ'יה
ספורט
29-11-2020
הסיבות האמיתיות והמפתיעות: למה אנחנו כל זמן רעבים?
ספורט
26-11-2020
אימון הרווח בין הרגליים: התרגילים הכי יעילים לחיטוב הירך הפנימית
מתכונים
24-11-2020
שייק כתום
ספורט
22-11-2020
פנו זמן ליוגה
ספורט
19-11-2020
סתיו בטוח: איך מחזקים את מערכת החיסון?
תזונה
16-11-2020
למה שומן בטני הוא השומן הכי מסוכן, ממה הוא נגרם ואיך נפטרים ממנו?
תזונה
08-11-2020
לאכול פחות מתוק - לרגל יום הסוכרת