
קרדיט צילום: דן פרץ
· פאי טונה ·
מנה 1
תבנית בקוטר 15 ס”מ.
רכיבים:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 שן שום, כתושה
- 100 גרם טונה במים
- 3 חלמונים
- 4 כפות מדידה אבקת חלבון
- 100 גרם גבינה לבנה
- 1 כף מים
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה, להגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 15 ס״מ במעט שמן.
- מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מצננים. מוסיפים את הטונה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מניחים את החלמונים בקערה ומקציפים לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את אבקת החלבון, הגבינה הלבנה והמים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
- מחממים מחבת בקוטר 15 ס״מ מעל להבה בינונית. מברישים במעט שמן ויוצקים מחצית מהבלילה לשכבה אחידה. מערסלים בעדינות את המחבת לציפוי הדפנות בבלילה ומטגנים עד שהחביתית התייצבה.
- מפזרים מעל את תערובת הטונה והבצל ויוצקים מעל את מחצית הבלילה הנותרת לכיסוי התערובת.
- מעבירים לתבנית האפיה ואופים בתנור 15 דקות עד להזהבה. מצננים מספר דקות לפני שהופכים את הפאי על צלחת הגשה. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים, מומלץ עם יוגורט בצד.
תהנו !
300
אנרגיה (קלוריות)
31.7
חלבון (ג)
9.3
פחמימות (ג)
14.7
שומן (ג)