קרדיט צילום: דן פרץ

· פאי טונה ·

מנה 1

תבנית בקוטר 15 ס”מ.

רכיבים:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 100 גרם טונה במים
  • 3 חלמונים
  • 4 כפות מדידה אבקת חלבון
  • 100 גרם גבינה לבנה
  • 1 כף מים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 15 ס״מ במעט שמן.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מצננים. מוסיפים את הטונה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  3. מניחים את החלמונים בקערה ומקציפים לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את אבקת החלבון, הגבינה הלבנה והמים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
  4. מחממים מחבת בקוטר 15 ס״מ מעל להבה בינונית. מברישים במעט שמן ויוצקים מחצית מהבלילה לשכבה אחידה. מערסלים בעדינות את המחבת לציפוי הדפנות בבלילה ומטגנים עד שהחביתית התייצבה.
  5. מפזרים מעל את תערובת הטונה והבצל ויוצקים מעל את מחצית הבלילה הנותרת לכיסוי התערובת.
  6. מעבירים לתבנית האפיה ואופים בתנור 15 דקות עד להזהבה. מצננים מספר דקות לפני שהופכים את הפאי על צלחת הגשה. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים, מומלץ עם יוגורט בצד.

 

תהנו !

300
אנרגיה (קלוריות)
31.7
חלבון (ג)
9.3
פחמימות (ג)
14.7
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
26-05-2024
למה כל כך קשה לנו להתמיד באימונים ומהם סודות ההתמדה?
ספורט
23-05-2024
פילאטיס רצפה או מכשירים? מה עדיף?
מתכונים
21-05-2024
מתכון תה קר בטעם לימון ומנגו
תזונה
18-05-2024
הסוד לגוף צעיר: מה להכניס לשייק כדי להישאר צעירים?
ספורט
16-05-2024
כיצד לשחרר צוואר תפוס?
תזונה
09-05-2024
16 טיפים מעולים ליום עצמאות בריא יותר
מתכונים
07-05-2024
מתכון להכנת עוגת גבינה לימונית
ספורט
04-05-2024
איך לחזור לרוץ אחרי הפוגה ארוכה?

תפריט נגישות