טעויות שעושים באימונים הגורמות לכאבי גב

למה כואב לנו הגב והאם זה אומר שאנחנו צריכים להפסיק להרים משקולות או לרוץ? איך אפשר למנוע את כאבי הגב מהאימונים ומה צריך לחזק?

מכירים את זה שאתם מגיעים לאימון בהתלהבות גמורה אבל אז חוזרים הביתה עם גב תפוס וזה מוריד לכם את המוטיבציה להתייצב לאימון הבא? כל כאב שמגיע לאחר אימון כנראה מצביע על משהו לא נכון שעשינו. מה זה יכול להיות? הנה 7 אפשרויות כאלו כתוצאה מאימונים:

  1. לא שומרים על הדרגתיות באימונים – התחלתם להתאמן אחרי זמן רב שלא התאמנתם ואתם מלאי אנרגיה ומוטיבציה להתאמן ברבאק? הרבאק הזה עלול לפגוע בכם ולפצוע אתכם ובעיקר את הגב שלכם. הגוף שלנו לא אוהב מצבי קיצון, שגורמים לו להיכנס לסטרס. בנוסף, ייתכן שהשרירים שלכם עוד לא מספיק חזקים ואז אתם מפילים את כל העומס על הגב שלכם שעדיין לא בשל לעומסים גבוהים. חשוב לבנות כל אימון בהדרגה ולהכין את הגוף היטב לעומסים.
  2. רצים בלי לבצע אימוני כוח – ריצה היא פעילות גופנית בריאה ומומלצת כל עוד מתחילים לרוץ בהדרגה, רצים בעזרת מאמן ותוכנית מותאמת אישית וכל עוד משלבים בנוסף תרגילי כוח. תרגילי הכוח חשובים לרצים כי הם אלו שמחזקים את כל הגוף ושומרים על הגב מכאבים ומפציעות. אל תוותרו על אימוני הכוח/התנגדות לפחות פעמיים בשבוע.
  3. לא מחזקים את שרירי הליבה – שרירי הליבה כשמם נמצאים במרכז הגוף ואחראים על היציבה ועל מניעת כאבים ופציעות. חזקו את שרירי הליבה בעזרת תרגילי יוגה/פילאטיס/CORE, שמטרתם לחזק את כל מרכז הגוף וליצור כמו חגורה תומכת לבטן ולגב. שימו דגש על הנשימה הנכונה בעת התרגילים והקדישו לתרגילי הליבה לפחות 2-3 אימונים בשבוע.
  4. מוותרים על חימום – יש חשיבות רבה לחימום ארוך ואיכותי בכל עונות השנה ובעיקר כשמזג האוויר קריר יותר. בכל מקרה, חשוב להתחיל כל אימון בחימום אירובי וגם בחימום מפרקי. החימום מכין את הגוף לעבודה, מאריך את טווחי התנועה ועוזר לגוף להגיע להישגים ולמנוע פציעות מיותרות והיתפסות של שרירים וביניהם שרירי הגב.
  5. מוותרים על מתיחות – לאחר האימון חשוב להקפיד למתוח את השרירים ולהאריכם, ולא לוותר עליהם כדי למנוע כאבי גב. הקדישו זמן למתיחות בכל סוף אימון וחשוב שתעשו זאת בסביבה חמימה ונעימה כדי לא להתקרר ולהיתפס.
  6. מבצעים לא נכון את התרגילים – כשאנחנו מזייפים בעבודת טכניקה נכונה על התרגילים אפשר להיפצע בקלות. הקפידו על מנחי גוף תקינים בכל תרגיל ותרגיל ואם אתם לא בטוחים כיצד לבצע את התרגילים, עבדו עם מאמן קבוצתי או אישי לפחות עד שתרגישו מיומנים בשביל להתאמן לבד.
  7. לא משתמשים בתמיכה לרגליים – בחדר הכושר ישנם תרגילים בהם הרגליים לא מגיעות לרצפה ובדיוק בשביל זה חשוב לכוון את המושב לגובה שלכם או להשתמש בהגבהה לרגליים שלכם כמו מדרגה, שתפקידה בעצם לשמור על הגב שלכם. כשאתם מרימים משקל כבד והרגליים שלכם לא מגיעות לרצפה, הדבר עלול לגרום ללחץ גדול על הגב שלכם ולגרום לפציעה.

בכל מקרה של כאב גב שאינו עובר, מומלץ ללכת להיבדק אצל גורם מקצועי.

מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.



כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים
תזונה
02-11-2023
למה דיאטה היא לא הפתרון לאכילה הרגשית? איך המ...
תזונה
29-10-2023
מה קורה לתאבון שלנו ?
ספורט
26-10-2023
פעילות גופנית יזומה, חשיפה לאור יום, זמני נשימות ושחרור רגשות האשם, הם חלק מהדברים שיעזרו לכם להתמודד עם התקופה הזו

תפריט נגישות