זוגיות בריאה: 11 דרכים להכניס את הבריאות לקשר שלכם

מה עושים אם בן או בת הזוג מרותק/ת לספה לאחר העבודה ומסרב/ת להתאמן? איך גורמים לבן או בת הזוג לאכול בריא יותר ולחיות אורח חיים בריא יותר? ואיך שינוי באורח החיים עשוי להשפיע על הזוגיות שלכם?
היום הוולנטיין דיי, קבלו 11 טיפים שיעזרו לכם להכניס את הבריאות לזוגיות ואת הזוגיות לבריאות.
- ביחד זה יותר קל – החדשות הטובות הן שביחד זה הרבה יותר קל להתמיד מאשר כל אחד לחוד. כלומר, אם שניכם מעוניינים להתחיל שינוי בריאותי, ובין אם מדובר בתזונה בריאה או בפעילות גופנית ושניכם מתחילים מאותה נקודה, תוכלו לדרבן אחד את השניה ולעבור את התהליך ביחד. החליטו על מטרות משותפות ואישיות וסייעו אחד לשניה עם הרבה חיזוקים חיוביים.
- פעילות גופנית משותפת מחזקת את הקשר הזוגי על כל היבטיו – ספורט משותף מספק הרבה עניין לקשר הזוגי, פעילות גופנית משותפת גורמת לזוג להתקרב, תורמת לתחושת אינטימיות, הספורט מעלה את תחושת הביטחון והמסוגלות ובנוסף, נוצרת הזדמנות לחוות חוויות משותפות מעצימות ביחד. נסו להתאמן יחד לפחות פעם או פעמיים בשבוע, כמו למשל יציאה להליכה משותפת או לאימון משותף. החליפו את הדייטים מול הטלוויזיה בדייט שמשחרר הורמונים משמחים והרבה זיעה ממכרת ומחזקת. אתם תראו את הפידבק החיובי לקשר באופן מיידי.
- בשלו ביחד – בימים בהם כולנו נמצאים יותר בבית, זה הזמן לקנות פחות אוכל מוכן ויותר לבשל ביחד. הבישול המשותף מייצר זמן איכות וקירבה וגם עוזר לכם לשמור על שגרת בריאות תקינה. כשמבשלים בבית אפשר להיות בשליטה על מה שנכנס לגוף ולדאוג לכך שתאכלו בריא יותר.
- אל תכפו – מה קורה אם אחד מבני הזוג פחות בעניין של בריאות וכושר? עושים את הדבר הכי לא צפוי ומניחים לו. הכפייה מייצרת לרוב התנגדות ובדיוק את ההיפך ממה שאתם רוצים. אתם יכולים להביע את דעתכם ולהציע, אבל אל תנסו לשנות את מי שמולכם. לעיתים אדם צריך זמן ולהגיע לרצון עם עצמו ולא דרך כפייה.
- במקום לומר מה לעשות, הוו דוגמא – ובהמשך לסעיף הקודם, כדי לעזור לבן או בת הזוג שלך לרצות לזוז, לקום מהספה, להתחיל להזיע ולהיכנס לכושר ותזונה בריאה, פשוט היו אתם הדבר. כשאדם חי עם מי שכל הזמן מתאמן, חי בריא, לא מכניס הביתה מאכלים מזיקים, ועומד לחתוך לעצמו סלט, ונראה שמוטב לו, זה מדרבן ומדבק. אז במקום לומר לזה שלצידכם מה לעשות, עשו אתם ונסו להוות השראה, ככה בלי מילים, אתם תראו שעם הזמן זה יעבוד וזה יידבק גם בו/בה.
- הירשמו יחד לאירועי ספורט שונים – בין אם זה מרתון, קבוצת ריצה או הליכה, שיעורי יוגה או פילאטיס בזום, כל עוד שאתם נרשמים למטרה משותפת, אתם נכנסים יחד למסע של מחויבות לבריאות ובכך מגדילים את הסיכוי לשמור על הכושר ועל הזוגיות שלכם. נסו למצוא תחביבי ספורט משותפים רבים החל מהליכות משותפות וריקודים ועל גלישה או סקי. כל זוג יכול למצוא את הפעילות המתאימה לו שגם תחבר ותעצים וגם תדאג לזה שתישארו בכושר שיא.

- מלאו את הבית באביזרי כושר – אם אתם פחות בעניין של להתאמן בחוץ, מלאו את הבית במשקולות, כדורים, גומיות, חבל קפיצה וכל מה שיכול לעזור לכם לשמור על הכושר והבריאות. אם יש לכם חדר נוסף, הפכו אותו לחדר השראה לבריאות או סוג של חדר כושר קטן. אם אין לכם כזה חדר, הקדישו לזה לפחות פינה בסלון. ככל שתשקיעו בכך יותר, זה ידרבן אתכם יותר.
- פנקו זה את זו בפינוקים בריאים – שייקים, עוגיות בריאות, סלטים, מוקפצים ופשטידות – במקום לפנק זו את זה בממתקים ומאכלים שאינם בריאים, עשו לכם מנהג לפנק את בן או בת הזוג שלכם במאכלים בריאים שיטיבו עם הבריאות שלכם. חשבו איך לשמח בצורה בריאה ואיך בעזרת המאכלים הנכונים, תוכלו לייצר שגרת בריאות תקינה.
- פרגנו והרימו – פירגון הוא חלק חשוב שיעזור לכם ולבני הזוג שלכם בזוגיות ובכלל. אל תשכחו להחמיא בכל שלב בדרך, על האוכל שהכינו לכם, על הסלט המושקע, על הספורט המאומץ ועל התוצאות שהושגו גם אם הן עדיין נראות קטנות. היו עסוקים בלראות את הכוס המלאה בצד השני ובמקום לבקר, חפשו את הטוב והיופי.
- תעדו את הדרך – אחת הדרכים להחזיק מעמד בתהליך בריאותי היא לתעד את הדרך. אפילו רק לעצמכם. זה עוזר להתמיד לאורך זמן, מזכיר תמיד מהיכן התחלתם ולאן הגעתם ועוזר לחזק את הקשר הזוגי.
- עזרה בדרך – מומלץ להיעזר באיש מקצוע שיכוון אתכם לעבר המטרה שלכם. זה יכול להיות מאמן שיבנה עבורכם תכנית אימונים משותפת ואישית או תזונאי שידאג לתפריט מתאים אישי. העזרה תדייק את התהליך אז גם אם אתם עושים תהליכים משותפים, אל תשכחו שבסופו של דבר כל גוף בנוי אחרת, מתאימה לו תזונה שונה ופעילות גופנית מעט שונה ולכן מומלץ שאנשי מקצוע יעזרו לכם לאזן, לכוון ולדייק.
מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא ל-3 בנים, מרתוניסטית ועיתונאית.
