כיצד לחזק את מערכת היחסים ולשפר את הכושר הגופני בתקופת הבידוד

מגפת הקורונה נפלה על העולם כרעם ביום בהיר. השמיים נסגרו, מערכת החינוך הושבתה, עובדים רבים יצאו לחופשה מאולצת ורבים אחרים התחילו לעבוד מהבית. חוסר הוודאות, החרדה והשהות הכפויה בין ארבעה קירות מייצרים אתגרים רבים: התמודדות עם הילדים, קשיי פרנסה ומתחים בזוגיות. אולם, עם כל הקושי, ניתן למנף את המצב המאתגר ולמצוא זמן איכות עם בן/ בת הזוג, לטפח ולחזק את הזוגיות וליצור חיבור שילווה אתכם גם כאשר החיים ישובו לשגרה.

דרך נפלאה לעשות זאת היא לנצל את התקופה המאתגרת כדי לשפר את הכושר הגופני – ביחד. מערכות יחסים וכושר גופני הולכים יד ביד; שניהם מחייבים עבודה קשה, דורשים מחויבות אך שווים את זה! זכרו שלמערכת יחסים טובה יש השפעה חיובית על תחושת הרווחה הכללית ועל הביטחון העצמי שלנו.

הנה 4 דרכים שיעזרו לכם לשפר את הכושר הגופני ואת הזוגיות בתקופת הקורונה:

  • הפחיתו לחצים

גורמי הלחץ של התקופה הנוכחית עלולים להיות עצומים; האתגרים והקשיים הרבים שמציבה מגפת הקורונה מחייבת זוגות רבים לבחור בין דאגה לצרכים המיידיים של חיי היום-יום לתשומת לב ולזמן אישי עם בן/בת הזוג, שלעתים קרובות נזנח. מצב זה עלול לגרום נזק למערכת היחסים וליצור טינה שתלווה אותנו זמן רב.



לכן, חשבו על “זמן איכות” מעט שונה עם בן/בת הזוג. תכננו “דייט” ביתי – אימון כושר ולאחריו ארוחת ערב בריאה. תוכלו להתאמן בכל חדר בבית, לא משנה כמה מקום עומד לרשותכם. אתם זקוקים רק למשקל הגוף שלכם ולתרגילים הדורשים ציוד מינימלי. אם אתם מעוניינים בהצעות לאימונים שתוכלו לבצע בבית, היכנסו לפורטל הכושר החינמי של הרבלייף בכתובת https://herbalifenutritionfitness.com.

  • צרו חיבור של אנדורפינים

הציבו מטרה משותפת. מטרה משותפת תחזק את החיבור בכל מערכת יחסים ותגדיל את סיכויי ההצלחה. יש משהו מיוחד בלהזיע ביחד, זה נותן לזוג זמן איכות שהוא גם מועיל. בני הזוג לומדים זה על זה, לומדים יחד תרגילים חדשים ומשפרים את מצב הרוח. בנוסף, הפרומונים הטבעיים באנדורפינים שמשתחררים בזמן האימון והזוהר שלאחר האימון יכולים לגרום גם לחיזוק המשיכה!



  • אזור ללא טכנולוגיה

כאשר בני זוג עובדים למען מטרה משותפת שהיא פיזית, זה נותן להם משהו חיובי להישאר מחוברים אליו על בסיס קבוע. בזמן הפעילות המשותפת, הקפידו ליצור סביבה נטולת הפרעות. התנתקו מהחדשות הבלתי פוסקות, הרחיקו את הטלפון הסלולרי וכבו את מסך הטלוויזיה. התמקדו ברגשות שלכם, נהלו שיחה עם בן/בת הזוג ואפילו קיימו תחרות ידידותית. 

  • חיבור פיזי ואמון

זה יכול להיות מאוד משמעותי כאשר בן הזוג שלכם מלמד אתכם מיומנות חדשה. החיבור הפיזי שנוצר כאשר אתם עוזרים לבן/בת הזוג בביצוע התרגילים יכול לסייע בבניית אמון וחיבור שיימשכו זמן רב לאחר סיום האימון – וגם לאחר שהקורונה תהיה מאחורינו ונחזור לשגרה.




כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים
תזונה
02-11-2023
למה דיאטה היא לא הפתרון לאכילה הרגשית? איך המ...
תזונה
29-10-2023
מה קורה לתאבון שלנו ?

תפריט נגישות