מה זה NEAT ואיך זה יכול לעזור לכם לרדת במשקל בלי קשר לאוכל?

המושג NEAT הפך בשנים האחרונות לנחשק, נחקר ומדובר בכל מי שעוסק בתחום הבריאות והירידה במשקל ובצדק. מה זה אומר? למה אנחנו חייבים לדעת מה זה ואיך מיישמים את זה בפועל?

אנחנו חיים בעידן השפע, שבו לא חסר לנו שום דבר לאכול אלא בדיוק להיפך. המזון זמין ומהיר ורובינו אוכלים יותר ממה שהגוף שלנו זקוק לו, ועם זאת, הבעיה האמיתית והגדולה יותר, היא החוסר שלנו בתנועה. שני גורמים אלו ביחד גורמים לנו להשמנה ולכן רבים מסביב לעולם סובלים מהשמנת יתר שגורמת למחלות רבות של ימינו.

לאט לאט המודעות של כולנו החלה לעבוד שעות נוספות והיום כמעט כולנו עושים סוג של ספורט ומקדישים לו זמן ביום. יש אנשים שמקדישים לפעילות גופנית יזומה כפעמיים שלוש בשבוע, ויש גם את המצטיינים שמתאמנים 4 פעמים בשבוע ומעלה. לא משנה באיזו קבוצה אתם, אתם חייבים להכיר את המושג NEAT כי רובינו בעצם מחטיאים את המטרה.

ראשי התיבות של NEAT הן non-exercise activity thermogenesis. ומה זה אומר בעצם? חוקרים גילו כי ההבדל בין אנשים שמנים לרזים טמון בהוצאת האנרגיה של הבן אדם. כלומר: אם בן אדם יושב רוב היום, למרות שהוא התאמן בבוקר במשך שעה – הוצאת האנרגיה שלו תהיה נמוכה בהרבה מזה שזז כל היום אבל לא מתאמן.

NEAT בעצם מדבר על כמות האנרגיה המתבזבזת ביום שאינה קשורה באכילה, שינה, ישיבה ואפילו ספורט. NEAT מדבר על הפעולות היומיומיות שלנו שמצטברות להוצאה קלורית גבוהה יותר והגברת המטבוליזם של הגוף כמו: ריקוד, הליכה למקומות, טיול, יציאה לקניות, ניקיון הבית ועוד. החוקרים טוענים כל ל- NEAT יש השפעה גדולה יותר על המשקל מאשר פעילות גופנית מאומצת במשך שעה ביום. תוצאות המחקר הראו כי אנשים רזים שורפים כ-350 קלוריות יותר ביום מאשר אנשים שמנים וזאת בזכות ההוצאה הקלורית היומית שלהם שאינה קשורה לפעילות גופנית אלא היו פעילים יותר במהלך יומם. ובמילים פשוטות – הם פחות יושבים ויותר זזים.

 

לאנשים שיש מטבוליזם נמוך יש NEAT נמוך יותר, והם ככל הנראה יושבים הרבה יותר. אנשים שרוצים לשמור על משקלם או להוריד את המשקל, צריכים להגביר את המטבוליזם שלהם בכך שיגבירו את ה- NEAT שלהם וזה דיי פשוט לעשות את זה, רק שצריך להכניס את זה היטב למודעות שלנו ולהרגיל את המיינד שלנו לעשות את זה.

איך תעשו את זה בפועל?

    1. תנסו לשבת פחות! אם אתם עובדים בעבודה משרדית, אתם חייבים לעשות לעצמכם תזכורות לזוז מדי זמן מה. קומו להתאוורר על 30-40 דקות.
    2. צאו לטיולים יזומים מדי יום בלי קשר לפעילות הספורטיבית שלכם.
    3. עלו במדרגות במקום במעלית בכל פעם שמתאפשר לכם.
    4. צאו לקניות לבד במקום להזמין מהאינטרנט. הורגלנו לקנות הכל דרך לחיצת כפתור וזה עולה לנו במטבוליזם.
    5. צאו לרקוד במקום לשבת בבר.
    6. שחקו יותר עם הילדים
    7. היו יותר אקטיבים בבית, התנדבו לבשל ולנקות, זה ישתלם לכם.


כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
03-12-2023
תבלו עם אנשים כמה שאתם יכולים, אל תוותרו על אור...
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים
תזונה
02-11-2023
למה דיאטה היא לא הפתרון לאכילה הרגשית? איך המ...

תפריט נגישות