מוטיבציה לשנה האזרחית החדשה: למה אתם לא מצליחים להתמיד באימונים ואיך בשנה הזו בטוח תצליחו?

איך זה יכול להיות שאתם בכל פעם נשבעים שהשנה הזו אתם מצליחים להיכנס לכושר וזה לא קורה? למה המנוי לחדר הכושר נשאר יתום מכם גם השנה והאם גם אתם מכוונים את השעון המעורר בערב אבל כשמגיע הבוקר אתם משתיקים אותו וממשכים לישון עוד שעה? אם ממש קשה לכם להביא את עצמכם לזוז, הכתבה הזו בשבילכם, כי את יתרונות אימוני הכושר כולנו מכירים היטב: הם עוזרים לפנות רעלים מהגוף, משפרים את המטבוליזם ואת מצב הרוח, מחזקים את מערכת החיסון, תורמים לזרימת הדם, גורמים לנו להיות עירניים יותר, מרוכזים יותר, יעילים יותר ושמחים יותר, תומכים בשלד ועוזרים לנו להיות הגרסה הטובה ביותר שלנו החל מעור פנים זוהר ועד גוף חזק, זקוף וחטוב. מהן השגיאות העיקריות שמפריעות לכם להתמכר לפעילות גופנית?

  1. אתם מתאמנים מהסיבה הלא נכונה – כולם מכירים את זה: אנחנו מסתכלים במראה, ראינו שקצת עלינו והנה מגיעה זריקת מוטיבציה קטנטנה להתאמן שנשארת בדיוק לשני אימונים לכל היותר. גם אתם מתאמנים כדי לרזות? זה לא יחזיק מעמד. אתם צריכים למצוא זריקת מוטיבציה יותר חזקה מכמה קילוגרמים, כמו למשל הרצון להיות אנשים בריאים יותר או חזקים יותר בשביל שיהיה לכם כוח לילדים שלכם, או לעבודה שלכם, שתוכלו להיות בכושר כדי לשחק עם חברים או עם ילדים, שתוכלו לחיות לאורך זמן, אלו מטרות הרבה יותר משמעותיות שיעזרו לכם להתמיד יותר משני אימונים אלא לכל החיים.
  1. תולים תקווה בחבר – לקבוע עם חברים לאימונים זה תמיד מרים, מרומם ומעודד, נותן מוטיבציה גבוהה ויעזור לא להבריז לאימון ברגעים הקשים, אבל אסור לנו להיות תלויים בחברים שלנו. המוטיבציה שלנו צריכה להגיע מעצמנו. רק ככה נוכל להתמיד גם אם לחבר נמאס להתאמן, אם הוא לא מרגיש טוב או עובר דירה. תסמכו רק על עצמכם בכל מה שקשור לאימונים, ובלי כל קשר, תמיד תוכלו לקבוע עם חברים לאימונים שכבר קבעתם לעצמכם.
  1. תולים תקווה במנוי למכון כושר – גם אתם מאלו שמשלמים לחדר הכושר ואז מרגישים בשיא הכושר? אז זה לא מספיק להירשם, צריך גם להגיע ואשכרה להתאמן, ובימים בהם חדרי הכושר נפתחים ונסגרים, שווה להיות ערוכים עם אימונים דיגיטליים ואימונים בחוץ, כך שתמיד חשוב לזכור שההרשמה למכון או לחוג הספורט שלכם זה רק הצעד הראשון, אבל הצעד החשוב באמת הוא ההתמדה לאורך זמן. זה לעשות את הצעד ולזוז.
  1. קובעים מטרות קצרות– מכירים את אלו שמתאמנים רק לפני החתונה, רק לפני האירוע של הדודה? רק לפני הקיץ? רק לפני שמוצאים את בני הזוג? חשוב להתייחס לאימון כאלמנט חשוב שעוזר לנו להיות בריאים ולא כזרז לדיאטה. אימוני כושר נחוצים וחשובים לנו בדיוק כמו שלצחצח שיניים זה חשוב. כולם יודעים שאם לא נצחצח שיניים במשך חודש אז השיניים שלנו ירקיבו ויסריחו. כשמדובר בחודש ללא אימונים, תהיה הזנחה איטית יותר שלא תמיד נראית לעין מיד, אבל פעילות גופנית חשובה באותה המידה. אנחנו זקוקים לפעילות גופנית לזרימת דם תקינה, לחיזוק מערכת החיסון ואפילו על מנת לשמור עלינו צעירים יותר.
  1. לא עושים מהלכים הדרגתיים – מתאמנים רבים שלא התאמנו זמן רב או שמעולם לא זזו, מחליטים פתאום להיכנס לכושר מאפס למאה ואז קורים שני דברים: או שהם נפצעים ובכך הם מושבתים מאימונים, או שהמוטיבציה נגמרת מהר מאוד כמו שהתחילו. חשוב לתת לגוף זמן להסתגל לכושר בהדרגה ומדי שבוע לעלות בעוד קצת את הרמה. היעזרו במאמן כושר מוסמך לבניית תכנית אימונים הדרגתית שמתאימה לרמה שלכם.
  1. עושים את הספורט השנוא עליכם – תבחרו בפעילות גופנית שאתם אוהבים אחרת לא תחזיקו מעמד ולהתמיד. יש אנשים שמתחברים להרמת משקולות, ואחרים רק לפילאטיס, יוגה או לכדורגל. זה לא משנה במה בחרתם – העיקר שתצליחו להתמיד במה שאתם אוהבים לפחות 3 פעמים בשבוע. ההתמדה מביאה לתוצאות הרצויות.
  1. מהמגזימים – כמו שמעט מדי זה לא יעזור לנו להגיע לתוצאות הרצויות, כך גם יותר מדי זה לא כדאי ולא יעיל. מי שמתאמן כל יום ואפילו פעמיים ביום באותו סוג אימון ברמה עוצמתית, עלול להיפצע, להחליש את מערכת החיסון ולא להגיע לתוצאות הרצויות שזה לחזק את מסת השריר ולהתחזק. שמרו על איזון בין האימונים. אם אתם מתאמנים כל יום אז שנו את סוג האימון. גוונו בין אימוני אירובי לאימוני כוח ולאימוני גמישות. אזנו בין חיזוק להארכה.
  1. מציבים יעדים לא ריאליים – רוצים לרוץ מרתון בעוד חודשיים אבל אתם בקושי רצים 10 ק”מ? היעדים צריכים להיות בהתאם למה שהגוף שלכם מסוגל כעת. זה בסדר גמור ואפילו מומלץ להציב מטרות ברורות ולשים יעדים באופק, אבל כדאי שהמטרות והיעדים יהיו ריאליים למצב הכושר שלכם ולמצב הגופני שלכם בזמן נתון.
  1. עדיפות תחתונה – אי אפשר לחיות את החיים ואז אם יישאר קצת זמן ביום נתאמן, זה לא יעבוד. תמיד יהיו לכם אינספור תירוצים אם לא תכניסו את האימונים ללו”ז כמו פגישות עבודה או דייט. אתם חייבים להניח את האימונים בראש סדרת העדיפויות שלכם כי בעצם אתם אומרים לעצמכם שאתם משקיעים פה בעצמכם. יש דבר חשוב מזה?
  1. לא מתאימים את האימון אליכם אלא את עצמכם לאימון – לא כל אימון מתאים לכל אחד. קרוספיט למשל, לא יתאים לנשים בהריון שמעולם לא התאמנו, או אימוני קיקבוקס שונים, לא בטוח שיתאימו לאנשים עם פריצת דיסק. חשוב שתתאימו את האימון אליכם. אל תיכנסו לאימון רב משתתפים שלא בטוח שמתאים לרמה שלכם. בחרו את האימון המדויק לכם ואם אתם לא בטוחים – היעזרו באיש מקצוע.
  1. לא משקיעים באביזרי האימון – אם אתם מתאמנים בבית, מומלץ שתשקיעו במשקולות, במזרן נעים ובציוד שיעזור לכם להעלות את המוטיבציה ולהתאמן כמו שצריך. בנוסף, אם תשקיעו בבגדי אימון שווים ובנעלי ריצה או כושר יפות ומקצועיות, בטוח שתרצו לזוז יותר.
  1. לא מגוונים  – גיוון ושינוי תכנית תעזור לכם להתמיד לאורך זמן וגם להשיג את התוצאות הרצויות. היעזרו במאמני כושר שיעזרו לכם לשינוי התכנית מדי חודש.

מאת: שרון ינובסקי קפלן –  מאמנת כושר וריצה, אמא ל-3 בנים, מרתוניסטית ועיתונאית.






כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
03-12-2023
תבלו עם אנשים כמה שאתם יכולים, אל תוותרו על אור...
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים
תזונה
02-11-2023
למה דיאטה היא לא הפתרון לאכילה הרגשית? איך המ...

תפריט נגישות