טעויות באימוני כוח ואיך להימנע מהן

אימוני כוח הם דרך נהדרת לחזק את הגוף ולשמור על כושר. הם מתאימים לכל אחד, בכל גיל ובכל משקל, אם עושים אותם כמו שצריך. אבל פציעות רבות מתרחשות בכל שנה כתוצאה מאימוני כוח, וכולן נובעות מטעויות כאלה ואחרות. טעויות באימון עלולות להוביל גם לאימון לא יעיל. גם אם אתם כבר מנוסים באימוני כוח, חושבים שאתם מבצעים את האימון בצורה מושלמת ושאין לכם סיכון להיפצע, אתם עדיין עלולים לטעות ולמצוא את עצמכם פצועים וללא יכולת להתאמן לזמן ארוך, או לחילופין, לא מבינים למה אתם לא מתקדמים לעבר המטרות שלכם. הכנו עבורכם רשימה של טעויות נפוצות באימוני כוח, אם תדאגו להימנע מהטעויות האלה, תוכלו לשמור על עצמכם מפציעה וליהנות מכל היתרונות של אימוני כוח.
- דילוג על החימום
במקום להתייחס לחימום כאל תוספת מרגיזה, התחילו להתייחס אליו כאל חלק מהאימון. זה בדיוק מה שהוא אמור להיות עבורכם – חלק בלתי נפרד מהאימון. לצערנו חימום לא תמיד מקבל את יחסי הציבור שהוא ראוי להם, ורבים מדלגים עליו מתוך מחשבה שאין בו צורך. אבל אתם חייבים לאפשר לקצב הלב שלכם לעלות ולדם לזרום לשרירים, לפני שאתם מתחילים לאמץ את הגוף. חימום כזה גם יעזור לכם למנוע פציעה וגם יאפשר לכם אימון יעיל יותר.

- אימון מעבר ליכולות שלכם
מנסים להרשים את החבר’ה שמתאמנים לידכם, אז אתם מעמיסים משקל יותר מבדרך כלל ודואגים לעשות 20 חזרות מכל תרגיל, במקום ה-5 שאתם עושים בדרך כלל? אתם מתאמנים עם האגו שלכם, ולא עם השרירים. הדרך הזו היא דרך כמעט בטוחה, לצערנו, לפגיעה בגוף. היו בטוחים בעצמכם, אל תתאמנו בשביל מי שעומד לידכם, אלא בשביל עצמכם ובשביל המטרות שלכם. ודאו שאתם לא מגזימים, שאתם מתאימים את רמת הקושי של האימון ליכולות שלכם ושאתם מקשיבים לגוף שלכם ויודעים לעצור כשהוא מבקש את זה.
- אימון קל מדי
הצד השני של מתאמנים מלאים באגו, שמנסים למתוח את הגבולות של עצמם קצת יותר מדי, הוא אלה שמעדיפים את האימון שלהם קליל ונוח (ואם אפשר גם שלא נצטרך בכלל להזיע, זה יהיה מצוין). נכון, אימון כזה ודאי לא ישאיר אתכם פצועים, אבל גם היעילות שלו תהיה פחותה. כדי ליהנות מכל היתרונות של אימון טוב, אתם צריכים לעבוד קשה. לא קשה מדי, כמובן. שמרו על נקודת האיזון שבין מאמץ יתר של הגוף לבין חוסר מאמץ. הקשיבו לגוף שלכם, לרוב הוא יידע להגיד לכם אם הוא נינוח מדי או אם עברתם את הגבול.
- זמן מנוחה לא מספיק
מחקרים שונים מצביעים על כך שהגוף זקוק לכ-48-24 שעות של מנוחה לאחר אימון. כמובן שזמן המנוחה תלוי בסוג האימון, האינטנסיביות שלו וגם בתזונה שלכם בימים שאחרי האימון, אבל אין ספק שהגוף חייב מנוחה כלשהי. אתם חייבים לעצור ולנוח, כדי לאפשר לשרירים שלכם להתאושש מהמאמץ. המנוחה הזו תהפוך את האימון ליעיל יותר ותאפשר לכם להגיע לביצועים טובים יותר באימון הבא. כדי לעזור לגוף להתאושש, נסו את PRO MAX – משקה התאוששות מסדרת הרבלייף24, אשר פותחה במיוחד עבור הספורטאים. הנוסחה משלבת חלבון מי גבינה הנספג במהירות בגוף, קזאין הנספג באופן איטי, חומצות אמינו מסועפות ו-L גלוטמין המעורר תהליך פעיל ומתמשך של בניית מסת השריר. מנת שייק התאוששות אחת מכילה: 25 גר’ חלבון, 45% מצריכת הברזל היומית המומלצת ו-190 קק”ל.

- אימון כשאתם לא במיטבכם
מכירים את התחושה הזו, כשאתם מרגישים לא טוב או סובלים מפציעה קלה, אבל מחליטים ללכת לאימון בכל מקרה? החלטה כזו עלולה לעלות לכם בפציעה קשה יותר או מחלה שתרתק אתכם למיטה לכמה ימים. גם אם תצליחו לעבור את האימון בלי להיפצע, רוב הסיכויים שהיעילות שלו תהיה פחותה בהרבה. אם הגוף שלכם מאותת לכם לנוח, הקשיבו לו, הוא יודע מה הוא עושה. תנו לו להתאושש כדי שלא תפגעו בעצמכם אפילו יותר.