עם מה להתחיל: כוח או אירובי?

אחת השאלות הכי נפוצות בקרב מתאמנים היא האם להתחיל עם האימון כוח או עם האירובי? אז אחת ולתמיד – זו התשובה

בואו נתחיל מהסוף – אין פה תשובה חד משמעית. היום אנחנו יודעים שאימונים אירוביים ואימוני כוח נחוצים לגוף שלנו מסיבות שונות, אבל לכולנו יש צורך לעשות וי על שניהם, בכדי לשמור על בריאות תקינה. אבל האם כולנו צריכים מינונים דומים והאם יש תשובה חד משמעית למתי יהיה נכון לכולם לעשות כל אימון? לא.

המצב האידיאלי הוא שיהיו לנו מספיק ימים בשבוע, או מספיק כוח וזמן, כדי שנעשה מדי יום אימון אירובי ובערב אימון כוח, או יום אחד כוח ויום אחד אירובי, אבל לא לכולנו יש זמן, כוח ואפשרות לגור במכון הכושר. בשורה התחתונה – אימון אירובי וכוח שמגיעים מיד אחד אחרי השני, פוגעים מעט באיכויות אחד של השני, משום שהכוח שלנו כבני אנוש מוגבל או לפחות מאגרי הגליקוגן שלנו.

כדי להפיק את המקסימום משני האימונים הללו, עם כל היתרונות שלהם, יש להפריד בין האימונים, אבל לא לכולם זה אפשרי ולכן אם אתם שואלים עם מה עדיף להתחיל, כוח או אירובי, התשובה טמונה במטרה שלכם.

אם המטרה שלכם היא להעלות את מסת השריר שלכם, לא כדאי שתתחילו באימון אירובי, משום שהאימון האירובי יתיש אתכם ואז האימון כוח יהיה פחות יעיל, לא בטוח שיהיה לכם כוח להרים את המשקלים שהייתם יכולים להרים ללא אימון אירובי. בנוסף, אימון כוח דורש הרבה יותר ריכוז וערנות. לאנשים שרוצים להעלות מסת שריר, כדאי להתחיל עם אירובי קצר למטרת חימום בלבד, ולאחר מכן לעבור מיד לאימון כוח.

אם המטרה שלכם היא לרדת במשקל, מומלץ להתחיל עם אימון כוח ולסיים עם אימון אירובי, כלומר – שהמטרה היא לשרוף שומן ולשמר את מסת השריר שלכם.

אם המטרה שלכם היא דווקא שיפור האירובי כמו למשל לרוץ חצי מרתון או מרתון, או לשפר סיבולת לב ריאה, מוטב שתתחילו עם האימון אירובי ותסיימו עם אימון כוח קצר יותר.

חשוב לדעת, שככל שהאימון שלנו מתארך, ככה מאגרי הגליקוגן שלנו בגוף מתדלדלים, ואנו נעשים רעבים ועייפים יותר ולכן מה שתרצו לשפר יהיה הראשון.

5 טיפים לאנשים המשלבים כוח ואירובי יחד:

  1. מה המטרה שלכם? לפי המטרה שלכם תדעו מה לעשות קודם. התאימו את סוג האימון למטרה שלכם.
  2. אם אתם מתאמנים יותר משעה, תעשו יותר הפסקות לשתיית מים והביאו אתכם גם נשנוש קטן כדי שלא יגמרו לכם המאגרים באמצע האימון.
  3. נשנושים לדוגמא שמתאימים לאמצע אימון: תמרים, בננות, שקדים, חטיף אנרגיה של הרבלייף.
  4. הביאו אתכם בגדים להחלפה אם אתם מתחילים באימון אירובי ארוך וממשיכים לכוח. יהיה לכם יותר נוח להתאמן וגם תמנעו התקררות ממזגנים.
  5. נסו להפריד לפעמים בין האימונים, הקדישו אימון שלם למטרת כוח ואימון שלם למטרת אירובי כדי לשפר את עצמכם ולמקסם את האימון.

מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.



כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
03-12-2023
תבלו עם אנשים כמה שאתם יכולים, אל תוותרו על אור...
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים
תזונה
02-11-2023
למה דיאטה היא לא הפתרון לאכילה הרגשית? איך המ...

תפריט נגישות