מה זה אימון דרופ סט?

מהי שיטת הדרופ סט ולמה כל כך כדאי לשלב שיטות שונות באימוני הכושר? למי מתאים לשלב את הדרופ סט ולמי פחות מומלץ?
יש שיטות שונות ומגוונות לאימוני כושר. ברגע שאנחנו חוזרים על אותו אימון שוב ושוב, מתאמנים באותה הדרך ובאותם המשקלים, לאט לאט הגוף שלנו מתרגל אל האימון ומפסיק לקבל את הגירויים הדרושים לו על מנת להתחזק, להשתפר ולגדול.
כשאנחנו מגוונים בשיטות האימון, אנחנו בעצם יוצרים גירויים חדשים לשריר ובכך ניתן לראות שיפור בכוח, בעליית מסת השריר, בירידה באחוזי השומן ובחיטוב. יש דרכים שונות לגוון באימונים וביניהם: משך האימון, מספר החזרות, עוצמת האימון, ודרכים שונות שמבלבלות את הגוף. על מנת לאתגר את הגוף, נרצה כל הזמן לשנות לו את דרך האימון כדי לא לגרום לו להתרגל, וזה אומר כל הזמן לצאת מאזורי הנוחות שלנו.

אז מהי שיטת הדרופ סט?
הדרופ סט זוהי בעצם שיטת אימון עצימה, שמתאימה לאנשים שרוצים לפתח מסת שריר ולהשתפר בביצועים, שבה אנחנו מתחילים תרגיל מסוים במשקל גבוה עד שאי אפשר לסיים את התרגיל, כלומר, למצב שנקרא כישלון. זה המצב שבו השריר ממש נקרע. מיד לאחר מכן נעשה עוד סט כזה אך עם משקל מעט נמוך יותר עד למצב של כשלון, שבו לא ניתן להרים עוד חזרה אחת. וככה ממשיכים עם הורדה של משקל מסט לסט עד למצב של כשלון. נשתמש בדרופ סט לשני סטים ומעלה.
דוגמא לביצוע דרופ סט: ניקח לדוגמא את תרגיל יד קדמית. ניקח זוג משקולות של 10 קילו, או כל משקל בו אתם מרגישים שהמשקל כבד לכם ותנסו לעשות כמה שיותר חזרות במשקל הזה. נניח והצלחתם 5 חזרות, הורידו כעת את המשקל ל-9 קילו והמשיכו באותו התרגיל לעוד 5 חזרות או כמה שאתם מסוגלים. המשיכו לסט נוסף כשהורדתם משקל ונסו שוב לבצע 5 חזרות או כמה שתוכלו. ניתן לעשות את הדרופ סט בכל תרגיל.

ולסיכום: מדובר באחת משיטות האימון הכי אפקטיביות לכוח, לבניית מסה וסיבולת שריר. מדובר בשיטת כושר חזקה לאנשים שרוצים להגיע לתוצאות מרשימות ומוכנים לעבוד קשה כדי להשיג אותן. השיטה מתאימה לאנשים שרוצים ומסוגלים לצאת מאזור הנוחות כדי להשיג תוצאות טובות והם לא מפחדים מעבודה קשה. עבודה עם הדרופ סט, גם תשפר את המטבוליזם. הדרופ סט הוא לא אימון אלא שיטה שניתן להכניס אותה לתוך האימון ואפשר לשלב אותו כחלק מתכנית האימונים ולא בהכרח כל אימון. זכרו שהמטרה שלנו היא לגרות את השריר בצורה חדשה ואפקטיבית.
למי לא מומלץ לבצע דרופ סט? למתאמנים מתחלים שאינם מיומנים בטכניקה נכונה. לא כדאי להרים משקלים גבוהים כשהטכניקה לא מדויקת. בנוסף, השיטה לא מתאימה לאנשים עם פציעות שונות כמו פציעות כתפיים, ברכיים או לאנשים עם כאבי גב. בנוסף, לנשים בהיריון לא מומלץ לעבוד בשיטה זו אם הן לא מיומנות.
מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.
