מחקר: מהי השעה הכי טובה להתאמן כדי לשמור על הלב?

אחת השאלות שהכי מעניינות אותנו כאנשים מתאמנים, היא מתי הזמן המועדף כדי לזכות ביתרונות הבריאותיים של האימונים. כעת מחקר הולנדי מצא את התשובה

אז באיזו שעה הכי כדאי לנו להתאמן? יש אנשים שאוהבים להתאמן בבוקר, ויש כאלו שמסוגלים לזוז רק בערב, אבל ככל הנראה שהזמן הנכון ביותר לבריאות שלנו הוא בבוקר, כך מצאו חוקרים הולנדיים במחקר שבו השתמשו בנתונים של 86,657 אנשים בני 42 עד 78, ללא עבר של מחלות לב וכלי דם במשך 6 עד 8 שנים.

מהמחקר שבו השתתפו עשרות אלפי אנשים נמצא שאנשים שהתאמנו בשעות המוקדמות של הבוקר  היו בסיכון נמוך להתקפי לב ולתחלואה לבבית, כאשר האנשים שהיו פעילים בין השעות 8-11 בבוקר, היו בעלי הסיכון הנמוך ביותר לתחלואה.

בנוסף, ראו שהתוצאות הבולטות יותר היו בקרב נשים שביצעו פעילות גופנית על הבוקר בשעות המוקדמות, להן היה סיכון נמוך יותר ב-22% ו-24% לחלות במחלות לב, כאשר נשים שהיו יותר הכי פעילות בשעות הבוקר המאוחרות הייתה ירידה של 35% בירידה בסיכון לשבץ מוחי.

היתרונות של אימונים בשעות הבוקר

לאימוני כושר בשעות הבוקר יש יתרונות בריאותיים רבים החל מתחושות ערנות, ערך עצמי גבוה, תחושת מסוגלות, ועד לאיזון הורמונלי, ואיזון מצב נפשי כתוצאה משחרור אנדרופינים, שעוזרים להפחית חרדה, סטרס ודכאון.

 



איך מתחילים להתאמן בבוקר?

לא לכולנו טבעי וקל להתעורר בבוקר וללכת להתאמן, ויש לנו גם לא מעט מגבלות של זמנים ואילוצים. אז איך מקלים על עצמינו ועושים כל שביכולתנו כדי שהאימון ייצא לפועל בכל בוקר מחדש? הנה 6 טיפים שיעזרו לכם לזנק מהמיטה ולרוץ לאימון.

  1. הכינו את הבגדים בערב לפני – מזערו התעסקויות בוקר. הכינו את בגדי האימון לבוקר של אחרי ואפילו הניחו את נעלי הספורט בקרבת המיטה, זה יעזור לכם לזכור מה הדבר הראשון שכדאי שתעשו בבוקר.
  2. תקדימו את השעון המעורר – לכל מי שטוען שאין לו זמן להתאמן בגלל הבעל/האישה/הילדים או העבודה, פשוט כוונו את השעון שעה אחת מוקדם יותר וזה יהיה הזמן שלכם להתאמן. לכל תירוץ יש פתרון יצירתי.
  3. תכינו תכנית אימונים – כשאין לנו תכנית בראש, הרבה יותר קל להישאר במיטה. כשאתם יודעים בדיוק לאיזה אימון אתם מתעוררים, יש יותר מוטיבציה לקפוץ מהמיטה.
  4. הימנעו מארוחות כבדות לפני השינה – כשאנחנו אוכלים לפני השינה, מערכת העיכול שלנו עובדת קשה וזה גורם לנו להיות ערניים יותר ולישון פחות טוב. נסו להגדיל אכילה לפחות 3 שעות לפני השינה ודאגו שהארוחה האחרונה של היום תהיה קלילה ולא כבדה.
  5. לכו לישון מוקדם – נסו להירדם לפני חצות, כך תרגישו ערניים ונמרצים יותר לאימון הבוקר שלכם.
  6. שנו את המחשבות שלכם – הכל מתחיל ונגמר במחשבה. נסו לשחרר את התירוצים ואת האמונות המגבילות בכך שתאמצו לכם מחשבות חדשות שיתרמו לכם להתעורר ליום חדש מלא במוטיבציה. במקום לומר לעצמכם שאין לכם כוח – החליפו את המשפט ליש לכם המון כוח, והאימון יעזור לכם להשיג אפילו יותר כוח.

 

 

מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.












כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים
תזונה
02-11-2023
למה דיאטה היא לא הפתרון לאכילה הרגשית? איך המ...
תזונה
29-10-2023
מה קורה לתאבון שלנו ?

תפריט נגישות