חזרה לגזרה אחרי לידה

סודות החזרה לגזרה אחרי הלידה
אומרים שהיריון הוא לא מחלה, ובכל זאת, נשים בהריון סובלות מבחילות, צרבות, הקאות, כאבי גב, חולשה, עייפות וכמובן מעלייה במשקל שלעיתים גם עלולה לפגוע בבריאותנו אם היא חורגת מהנורמה.
רופאי הנשים ממליצים לעלות בהריון כקילוגרם אחד לכל חודש. בפועל, נשים רבות עולות הרבה יותר מזה, ולאחר מכן הן מתקשות לחזור למשקלן הבריא. אז איך תסבירו את זה שחלק מהנשים יוצאות מחדר הלידה עם הסקיני ג׳ינס שלהן ואחרות מתקשות להוריד את הבטן במשך שנים?
ראשית, חשוב להבין שלכל אחת מאיתנו גנטיקה שונה ואכן יש נשים שגופן חוזר לעצמו הרבה יותר מהר מאחרות, אבל אין צורך להסתמך רק על הגנטיקה שלנו ויש עוד 3 גורמים עיקריים שמשפיעים על החזרה לגזרה.

- ספורט
אישה שהתאמנה במהלך ההריון שלה, תחזור לעצמה הרבה יותר מהר מאישה שלא התאמנה במהלך ההריון. אם בעבר היה חשש להתאמן בהריון, היום גם רופאי הנשים ממליצים לנשים הרות להמשיך להתאמן באותו אופן שהתאמנו ללפני כניסתן להריון, מבלי להגביר עצימויות או התנסות בסוגי ספורט חדשים. אם אתן מתכננות להיכנס להריון בקרוב, חשוב להיכנס לכושר כ-3 חודשים לפחות לפני. אחרי הלידה, יש להימנע מפעילות גופנית במשך 6 שבועות, ולאחר בדיקת הרופא ואישורו, ניתן לחזור לספורט הדרגתי בשילוב חיזוק שרירי רצפת האגן. נשים שעברו ניתוח קיסרי זקוקות לזמן ארוך יותר של החלמה, כ-8 שבועות.

- תזונה
ככל שתעלו יותר במשקל במהלך ההריון, כך יהיה לכן יותר קשה להוריד את המשקל לאחר הלידה. התפיסה היא שיש לאכול בהריון בשביל שניים היא מוטעית וחשוב לדאוג לאכול נכון ובריא בתקופה זו. הקפידו על הפחתת הסוכרים במהלך ההריון, להימנע ממאכלים שמנים, מטוגנים ושאר מאכלים מעובדים. עדיף להימנע מארוחות גדולות ולאכול כל שלוש שעות ארוחות קטנות ומזינות. לאחר הלידה, יש להמשיך לאכול בריא ולא להתפתות לאכול ג׳אנק פוד מהיר רק בגלל שהוא זמין יותר. למרות שנשים אחרי לידה עייפות יותר ועסוקות יותר, השתדלו לדאוג שתמיד יהיו לכן ארוחות זמינות במקרר, חטיפי אנרגיה בריאים והמון ירקות ופירות חתוכים לשעת הצורך.

- הנקה
יש נשים שיורדות במשקל בזמן ההנקה, כיוון שההנקה גורמת לשריפת קלוריות מוגברת, ויש נשים שההנקה גורמת להן לרעב מוגבר וכתוצאה מכך הן עולות הרבה במשקל או מתקשות להיפטר מהמשקל שצברו במהלך ההריון. תקופת ההנקה היא לא זמן טוב להשתגע עם דיאטות קפדניות או למנוע מעצמכן לאכול, כי בכל זאת נשים מניקות זקוקות לאנרגיה כדי לטפל בגופן ולייצר חלב, אך אף מניקה לא זקוקה באמת לחפיסת שוקולד כדי להניק, וגם לא לאכילת סיר אוכל שלם גם אם הוא בריא. נסו לבחור את האוכל שנכנס אליכן לגוף בצורה חכמה. במקום שוקולד בחרו בתמרים או בחטיף אנרגיה או שייק, במקום פחמימות פשוטות בחרו בפחמימות מורכבות ונסו לשלוט בכמויות. וזכרו שתמיד אפשר ומומלץ להיוועץ באיש מקצוע לקבלת תפריט מותאם אישית להנקה.