· עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה ·

עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה מרכיבים:

10 מנות
תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ

רכיבים
לבסיס:
240 גרם פתיתי קוואקר טחונים
5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
100 מ”ל מים
לשכבה הראשונה:
1 כף (10 גרם) ג’לטין
100 גרם חלב דל שומן
250 גרם גבינה לבנה 3%
125 גרם יוגורט
4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל

לשכבה השנייה:
1 שקית (15 גרם) ג’לטין
350 מ”ל מים
9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
15 גרם קקאו

אופן הכנה

  1. להכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
  2. מערבבים את פתיתי הקוואקר, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
    מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקפיא כשעה.
  3. להכנת השכבה הראשונה: משרים את הג’לטין בחלב 10-15 דקות.
    מחממים את החלב במיקרוגל 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין.
    מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר,
    מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  4. להכנת השכבה השניה: משרים את הג’לטין ב 150- מ”ל מים בסיר קטן ומשרים 10-15 דקות.
    מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר,
    מוסיפים את 200 מ”ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד.
    יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  5. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
234
אנרגיה (קלוריות)
18.6
חלבון (ג)
26.1
פחמימות (ג)
6
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
תזונה
18-02-2024
אותה כמות קלוריות רק בלילה: מה זה עושה לגוף שלנו?
ספורט
14-02-2024
איך פעילות גופנית משותפת תשפר את הזוגיות שלכם?
מתכונים
13-02-2024
מתכון להכנת עוגת קרם שוקולד מפנקת
טיפוח
11-02-2024
המדריך השלם לטיפוח בחורף
תזונה
08-02-2024
חורף בריא: תרופות סבתא שיחזקו אתכם
מתכונים
06-02-2024
מתכון להכנת שייק קפה אגוזי לוז
תזונה
04-02-2024
איך לרדת במשקל ללא פעילות גופנית בחורף?
תזונה
01-02-2024
מה זה קורטיזול ולמה כדאי שנאזן אותו?

תפריט נגישות