· עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה ·
עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה מרכיבים:
10 מנות
תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ
רכיבים
לבסיס:
240 גרם פתיתי קוואקר טחונים
5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
100 מ”ל מים
לשכבה הראשונה:
1 כף (10 גרם) ג’לטין
100 גרם חלב דל שומן
250 גרם גבינה לבנה 3%
125 גרם יוגורט
4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
לשכבה השנייה:
1 שקית (15 גרם) ג’לטין
350 מ”ל מים
9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
15 גרם קקאו
אופן הכנה
- להכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
- מערבבים את פתיתי הקוואקר, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקפיא כשעה. - להכנת השכבה הראשונה: משרים את הג’לטין בחלב 10-15 דקות.
מחממים את החלב במיקרוגל 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין.
מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר,
מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה. - להכנת השכבה השניה: משרים את הג’לטין ב 150- מ”ל מים בסיר קטן ומשרים 10-15 דקות.
מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר,
מוסיפים את 200 מ”ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד.
יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה. - מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
234
אנרגיה (קלוריות)
18.6
חלבון (ג)
26.1
פחמימות (ג)
6
שומן (ג)