צילום: דן פרץ

· עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה ·

עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה מרכיבים:

10 מנות
תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ

רכיבים
לבסיס:
240 גרם פתיתי קוואקר טחונים
5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
100 מ”ל מים
לשכבה הראשונה:
1 כף (10 גרם) ג’לטין
100 גרם חלב דל שומן
250 גרם גבינה לבנה 3%
125 גרם יוגורט
4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל

לשכבה השנייה:
1 שקית (15 גרם) ג’לטין
350 מ”ל מים
9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
15 גרם קקאו

אופן הכנה

  1. להכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
  2. מערבבים את פתיתי הקוואקר, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
    מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקפיא כשעה.
  3. להכנת השכבה הראשונה: משרים את הג’לטין בחלב 10-15 דקות.
    מחממים את החלב במיקרוגל 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין.
    מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר,
    מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  4. להכנת השכבה השניה: משרים את הג’לטין ב 150- מ”ל מים בסיר קטן ומשרים 10-15 דקות.
    מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר,
    מוסיפים את 200 מ”ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד.
    יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  5. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

234
אנרגיה (קלוריות)
18.6
חלבון (ג)
26.1
פחמימות (ג)
6
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
ספורט
16-06-2024
חלאס הגזמתם: אלו הסימנים שאתם מתאמנים יותר מדי
מתכונים
11-06-2024
מתכון הכנה מעדן תות שוקו-וניל
ספורט
09-06-2024
בלי שום מילה על דיאטה: הספורט שיעזור לכם להתחטב בחג שבועות
תזונה
06-06-2024
המינרל שכל מתאמן חייב להכיר
ספורט
02-06-2024
חימום לפני אימון: נחוץ או מיותר?
ספורט
26-05-2024
למה כל כך קשה לנו להתמיד באימונים ומהם סודות ההתמדה?
ספורט
23-05-2024
פילאטיס רצפה או מכשירים? מה עדיף?
מתכונים
21-05-2024
מתכון תה קר בטעם לימון ומנגו

תפריט נגישות