איך אוכלים חטיפי חלבון?

חטיפי חלבון הפכו לטרנד דיי ממכר ובצדק: הם ממש טעימים, לא פחות מהרבה קינוחים וממתקים, הם נוחים לנשיאה בתיק לכל מקום אפשרי, והם מעולים לספורטאים. אך האם הם מתאימים לכולם? ואיך משלבים אותם בחיי היומיום?
אם בעבר החלבונים היו נחלתם של הספורטאים בלבד, הרי שבשנים האחרונות כולם מחפשים את החלבונים. על מדפי הסופרים ניתן למצוא מוצרים מועשרים בחלבונים, ואת חטיפי החלבון נוכל למצוא בכל מקום, כי צריכתם עלתה והם הרבה יותר זמינים לנו מאשר בעבר.
לחטיפי החלבון ישנם יתרונות וחסרונות, וחשוב לדעת אותם. אבל לפני זה? כמה חלבון אדם צריך לאכול ביום? כמות החלבון שאדם צריך לאכול ביום משתנה מאחד לשני עקב הגיל, מין, מצב ההוצאה הקלורית שלו, רמת הכושר שלו ועוד. אדם בריא צריך לצרוך בממוצע 0.8 גרם חלבון ביום עבור כל משקל גוף, כך שאם אדם שוקל 60 קילוגרמים, יש להכפיל 60 ב-0.8 וזוהי כמות החלבון שהוא זקוק לאכול ביום. היום יש לנו חלבון כמעט בכל מזון, בין אם מדובר במזון מהחי, אך גם במזון מהצומח יש חלבון כולל בירקות, אמנם כמות פחותה.

אם ככה, ויש לנו אופציה לאכול את החלבון שלנו מהמזון, למה שנצטרך חטיפי חלבון? הנה 3 סיבות עיקריות:
- למי שאין זמן – חטיפי החלבון נולדו על מנת לשרת את הספורטאים שנמצאים שעות מרובות באימונים ואין להם יותר מדי זמן לשבת לאכול ארוחה גדולה כזו שתספק להם מספיק אנרגיה וחלבון כדי שיוכלו להמשיך להתאמן. רוב האנשים בימינו, האנשים הרגילים שמתאמנים ואינם ספורטאי על שכל היום נמצאים באימונים מהבוקר עד הערב, אינם באמת זקוקים לתוספות גדולות של חלבון אך בהחלט ישנם הרבה אנשים עסוקים שנמצאים שעות מרובות בעבודה ללא מענה תזונתי מתאים ולכן בימים כאלו שאין לכם זמן ללכת לאכול ארוחה איכותית שמכילה חלבון וגם התאמנתם באותו היום, אפשר ואף רצוי לתסף בחטיף חלבון.
- למי שרוצה להעלות מסת שריר ולהוריד במשקל – אנשים הנמצאים בתהליכי ירידה במשקל, ורוצים לשמור על מסת השריר שלהם או אפילו להעלות אותה, צריכים להגדיל את צריכת החלבון שלהם ולכן חטיף יכול לעזור בכך.
- במקום קינוח – אנשים שמעוניינים בקינוח אבל קינוח בריא שמכיל חלבון ולא יגרום לעלייה במשקל, חטיף חלבון יהיה פתרון טוב עבורם.
אז איך לאכול את חטיפי החלבון? מספר טיפים:
- תמיד תעדיפו לאכול ארוחות מסודרות ביום. הוסיפו את חטיף החלבון בימים שבהם אין לכם זמן לאכול ארוחה כבדה.
- בימים שמתחשק לכם משהו מתוק, תעדיפו חטיף חלבון, כך תרוויחו גם ערכים נוספים.
- אם מדובר בחטיף גדול, אפשר לחצות את החטיף ולשמור את השאר ליום אחר או לארוחה אחרת.
- קראו את הרכיבים שעל גבי האריזה ובחרו חטיף מאוזן שמכיל כמה שיותר ערכים וכמה שפחות סוכרים ושומנים.
- אתם לא צריכים לאכול אותם בכל יום, אבל תמיד תקחו אתכם חטיף בתיק למקרה הצורך.
מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.
