מעבר לשעון קיץ 2023: מה זה עושה לגוף שלנו?

בלילה של ה-24.3.2023 תוחלף השעה והמחוגים יזוזו להם שעה קדימה כיאה לשעון קיץ. מה זה עושה לגוף שלנו ואיך כדאי להיערך לשינה שלנו בהתאם?

למרות שהגשם עדיין בא והולך, הקיץ כבר ממש מעבר לפינה, או לפחות השעון קיץ, שמזכיר לנו שממש תיכף מתחילה עונת בגדי הים והאבטיח. היתרון האהוב עלינו בשעון הקיץ מתבטא בשעת היום הנוספת שאנחנו זוכים לחוות. מעבר לזה שנשיג עוד קצת זמן חוץ, הנה כמה דברים שכדאי שנערך אליהם:

שעה פחות לישון

לפני הכל, כדאי שנערך ללילה שבו אנחנו הולכים לאבד שעת שינה. כי בלילה שבין חמישי לשישי, השעה 2:00 לפנות בוקר תהפוך ל-3:00 לפנות בוקר, וחלק מכם שקנאים לשעות השינה שלכם, צריכים לקחת את זה בחשבון ולהיכנס למיטה מוקדם יותר. בנוסף, כדי לעזור לכם ללכת לישון מוקדם יותר, אתם יכולים להתעורר מוקדם יותר בבוקר שלפני. מחקרים מראים שאנשים שמאבדים שעות שינה בלילה, גם אם מדובר במעט כמו בשעה אחת, עלולים להרגיש פחות מרוכזים וערניים, לחוש בלבול ואף לאכול יותר בעקבות העייפות. בנוסף, משימות פשוטות עלולות להיות קשות יותר לביצוע, והתגובות עלולות להיות איטיות יותר ולכן מומלץ להיערך מראש ולהכין את הגוף לשינה מוקדמת יותר. הימנעו מארוחות ערב מאוחרות וגדולות ביום הזה כדי לא להפריע לשינה שלכם. הימנעו גם משתיית אלכוהול וקפאין בסמוך לשינה שעלולים להפריע לשינה.

היתרונות הבולטים

יש לא מעט יתרונות בולטים לשעון הקיץ והם משפיעים על הבריאות שלנו. אם בחורף מחשיך מוקדם יותר גם ככה, בקיץ אנחנו זוכים ליותר אור, שעוזר לנו להיות יותר פעילים בחוץ, וזה בסופו של דבר מגדיל את כמות הצעדים היומית שלנו ואת התנועה שלנו שאינה קשורה לפעילות גופנית יזומה. בנוסף, אנחנו יכולים להגדיל את האופציות שלנו להתאמן בחוץ ובכך להשפיע לטובה על הבריאות שלנו. שעות האור המרובות גם משפיעות על מצב הרוח שלנו, עוזרות להפחית תסמיני דיכאון, ואף נמצא ששעות האור מקטינות את הסיכוי למיגרנות וכאבי ראש.

ממה להיזהר?

אחד הדברים ששעון הקיץ דווקא לא עוזר לבריאות שלנו לעיתים, זה ארוחות מאוחרות ושינה מאוחרת. לרבים מאיתנו יש נטייה ללכת לישון מאוחר יותר בגלל שעון הקיץ וההתחממות בחוץ וגם לאכול ארוחות ערב מאוחרות מדי. דבר זה עלול לפגוע בשעון הביולוגי הפנימי של הגוף ולייצר בעיות הורמונליות שונות. אז מה עושים? משתדלים לשמור על שעות שינה קבועות גם בקיץ, לסיים לאכול כ-3-4 שעות לפני השינה ולעשות פעילות גופנית בבוקר במקום בערב, כדי לא להעיר את הגוף כשהוא זקוק להירגעות לקראת השינה.

כמה המלצות למעבר:

  • הימנעו משנץ ביום המעבר, והשתדלו להיכנס למיטה מוקדם יותר ללא מסכים והפרעות.
  • השתדלו לשמור על סדר יום קבוע למרות השעון המשתנה.
  • הרחיקו את שעת האוכל משעת השינה לפחות 3-4 שעות.
  • השתדלו לבלות בחוץ בשעות האור כדי לאזן את רמות ההורמונים בגוף.

מאת: שרון ינובסקי קפלן – מאמנת כושר וריצה, אמא לארבע, מרתוניסטית ועיתונאית.



כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
07-12-2023
איזה שמנים יעזרו להפחתת דכאון וחרדה, האם יש שמן שי...
טיפוח
03-12-2023
תבלו עם אנשים כמה שאתם יכולים, אל תוותרו על אור...
ספורט
30-11-2023
היא תאלץ אתכם להיות בכאן ועכשיו ולהסיח את תשומת ליבכם מה...
טיפוח
23-11-2023
מה ההבדל בין דכאון לבין דכדוך חורף? מתי יש להיעזר בעזרה מקצועית ומתי אנחנו יכולים לעזור לעצמינו ומהם הדרכים הכי טובות להתמודד עם דכדוך חורף?
ספורט
23-11-2023
למה בכלל כדאי לכם ללכת, מהם היתרונ...
טיפוח
19-11-2023
בזמני סטרס קשים, העור השיער והציפורניים נפגעים. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את מגוון התופעות הללו?
ספורט
16-11-2023
איך לאמן את עצמינו לחשוב חיובי? 9 תרגילים חשובים

תפריט נגישות